معرفی برگزیدگان جایزه بین المللی مصطفی
برگزیدگان چهارمین دو سالانه جایزه بین المللی مصطفی موسوم به نوبل اسلامی معرفی و تجلیل شدند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در این مراسم که وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و جمعی از اندیشمندان، نخبگان، دانشمندان ایران و جهان اسلام حضور داشتند به پنج نفر از برگزیدگان این دو سالانه هدایا و لوحهایی اهدا شد.
این مراسم در تالار وحدت برگزار شد و دبیرخانه بنیاد مصطفی از ۵۱۵ اثر ارسالی مجموعههای علمی پنج دانشمند را حائز برترینها دانستند.
بر این اساس آقای کامران وفا از ایران، اقبال چودری از پاکستان، محمد صائغ از لبنان، یحیی تیعلاتی از مراکش و زاهد حسن از بنگلادش جایزه چهارمین دوره دو سالانه مصطفی را از آن خود کردند.
ستاری: جایزه مصطفی مولفه تقویت اخوت و مدارا در جوامع اسلامی
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: جایزه بین المللی مصطفی مولفه ای فرصت ساز برای تقویت رشته های اخوت و مدارا در جامعه اسلامی است.
سورنا ستاری در این مراسم افزود: به برکت این جایزه شبکه ای از دانشمندان جهان اسلام برای نگرش مسئله محور به علم و فناوری شکل گرفته است.
رئیس شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی ادامه داد: امروز کشورهای اسلامی با چالش های بزرگ اجتماعی روبرو هستند و این مسئولیت متوجه همه دانشمندان جهان اسلام است که به عنوان پرچمدار ابتکارات مشترک فرهنگی برای رفع چالش های جوامع اسلامی و همچنین دیگر جوامع جهانی بکار آید.
آقای ستاری تاکید کرد: کشورهای اسلامی به واسطه زمینه های مشترک فرهنگی از فرصت هایی بزرگ برای خلق اراده مشترک در مسیر اقدامات جمعی برخوردارند و باید از این فرصت و ظرفیت استفاده کرد.
وی در این مراسم که در هفته وحدت و همزمان با نزدیکی میلاد مبارک پیامبر اعظم (ص) برگزار شد از نیک اندیشی بزرگانی که با ابتکار هفته وحدت تفاوت در روایت ها را به فرصتی برای تحکیم پیوندها در جامعه اسلامی بدل کرده اند قدردانی کرد و افزود: وقتی چالش های مشترک جامعه بزرگ اسلامی را می بینیم اهمیت وحدت و همدلی را در برابر عوارض تفرقه و نفاق را بیش از هر زمانی مشاهده می کنیم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با یادآوری دوران طلایی اسلام همزمان با شکوفایی عصر علم و هنر گفت: در کشورهای اسلامی صدا و لباس اسلام بر تن و زبان شخصیت های بزرگ علمی وفرهنگی همچون ابونصر فارابی ، مولانا جلال الدین ، عمرخیام، خوارزمی، ابن سینا، ابن هیثم و بسیاری دیگر از دانشمندان جلوه گر شده است و این شخصیت ها به اندازه ای فرامرزی بوده اند که آثار آنها گنجینه های فرهنگی بشریت بوده است.
وی در پایان تاکید کرد: با توجه به تجربه جمهوری اسلامی ایران برای گذر به یک جامعه خلاق و نوآور به این باور رسیده ایم که علم و فناوری به شرط وجود اراده مشترک بین المللی ظرفیت کافی برای همکاری به منظور رفع چالش های بزرگ جهانی را دارد .