صادرات به عنوان موتور محرکه اقتصاد و رمز بقای کشورها در بازارهای جهانی نقش مهمی را در رشد اقتصادی ایفا می نماید، از این روی تقویت ظرفیت های تولید و خلق ظرفیت های نو، هموار کردن مسیر توسعه صادرات، نقش دولت را به عنوان تضمین کننده سرمایه گذاری های موجود و کاهش انحصار پررنگتر می کند.
به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا وسیما: از سال ۱۳۷۶ بیست و نهم مهر ماه با تصویب شورای فرهنگ عمومی کشور، به عنوان «روز ملی صادرات» تعیین گردید تا بیانگر عزم و اراده ملی در مجموعه دولت و مردم برای توسعه صادرات غیر نفتی و در نتیجه توسعه اقتصادی کشور باشد.
تعیین یک روز از روزهای سال برای صادرات ضمن ترویج فرهنگ صادرات در میان توده مردم، تقدیر از فعالان اقتصادی، فرصتی برای تبادل افکار، شناخت گیرها و تنگناها و بررسی راهکارهایی برای رسیدن به هدف والای جهش صادرات میباشد؛ لذا سازمان توسعه تجارت ایران همه ساله با هدف توسعه فرهنگ عمومی صادرات کشور و تشویق صادرکنندگان و فعالان اقتصادی و بازرگانی کشور نسبت به برگزاری روز ملی صادرات اقدام نموده و با حضور رئیس جمهور از بنگاههای صادراتی برتر کشور تقدیر به عمل میآورد.
برهمین اساس در مصاحبهای با دکتر مهرداد پارسامنش مدیر اطلاعات و برنامه ریزی صندوق ضمانت صادرات ایران به مناسبت روز ملی صادرات؛ چالشها و راهکارهای توسعه صادرات غیرنفتی مورد بررسی قرار گرفته است.
صادرات محرک رشد
صادرات به عنوان موتور محرکه اقتصاد و رمز بقای کشورها در بازارهای جهانی نقش مهمی را در رشد اقتصادی ایفا می-نماید، از این روی تقویت ظرفیت های تولید و خلق ظرفیت های نو، هموار کردن مسیر توسعه صادرات، نقش دولت را به عنوان تضمین کننده سرمایه گذاری های موجود و کاهش انحصار پررنگتر می کند.
تنوع بخشی به اقتصاد و درآمدهای کشور، ایجاد اشتغال و افزایش رفاه، مسئله توجه دولت ها به افزایش صادرات غیر نفتی را می طلبند، چرا که ارتقای بیش از پیش صادرات غیر نفتی یعنی افزایش تولید و در نتیجه افزایش تقاضا برای نیروی کار که همان ایجاد اشتغال و کاهش بیکاری است و در نتیجه با افزایش صادرات غیر نفتی می توان به راحتی معضل بیکاری و حتی تورم را در سطح جامعه ریشه کن کرد.
نکته مهم در ارتباط با ارتقای صادرات غیرنفتی در ایران این است که در شرایط فعلی که تحریمهای خارجی و همچنین همه گیری ویروس کرونا موجب کاهش بیشتر تقاضای داخلی اقتصاد شده است، می توان با استفاده از افزایش صادرات غیرنفتی، کاهش تقاضای کل را تا حدودی مدیریت و همچنین کمبود ارز ناشی از کاهش صادرات نفتی، را جبران نمود و در نتیجه تا حدود زیادی مشکلات فعلی و نیاز به منابع ارزی را برطرف کرد.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دسترس است
پژوهشگر: محمود نانکلی