پخش زنده
امروز: -
ایران بیشترین سطح زیر کشت گل محمدی در جهان را دارد اما سهمی تقریبا معادل صفر از بازار جهانی نهایی ترین فرآورده های زنجیره ارزش گل محمدی که اسانس تام، ابسلوت، کانکریت، عطر و ادکلن و خوشبو کننده ها، مکملها و دارو می باشد را دارا است.
پژوهش خبری صدا وسیما: گل محمدی از قدیمی ترین و مهم ترین رزهاست کـه در بیشتر نقاط ایران بـه منظور تولید عطر و گلاب و بـه عنوان گیاه تزیینی مـورد توجه بسیار قرار داشته و کشت می شود. استخراج گلاب از گل محمدی یکی از تولیدات مهم اقتصادی کشور بوده، بـه طوری کـه هـر ساله گلاب تولید شده و اسانس حاصل از آن علاوه بر مصرف داخلی به خارج از کشور نیز صادر می شود. از آنجا کـه این گیاه دارای ارزش اقتصادی- دارویی است از یک طرف باید به شناسایی توسعه با عملکرد و پایداری بالای آن پرداخت و از سوی دیگر باید سطح زیر کشت این گیاه را در مناطق مختلف کشور گسترش داد.
سابقه ایران در صنعت گلاب گیری از این گل به 2500 سال پیش باز می گردد. محصول عمده گل محمدی، گلاب و اسانس گلبرگ خشک است که از آنها در صنایع دارویی، عطرسازی، فرآوردههای بهداشتی و آرایشی و صنایع غذایی استفاده میشود.
گل محمدی برترین گونه دارای اسانس رز است و هدف اصلی از کشت آن در ایران تولید گلاب می باشد. به غیر از ایران در سایر کشورهای تولید کننده گل محمدی گلاب محصول فرعی است. ایران بیشترین سطح زیر کشت گل محمدی در جهان را دارد اما سهمی تقریبا معادل صفر از بازار جهانی نهایی ترین فرآورده های زنجیره ارزش گل محمدی که اسانس تام، ابسلوت، کانکریت، عطر و ادکلن و خوشبو کننده ها، مکمل ها و دارو می باشد را دارا است که این شرایط باید در جهت بهره برداری حداکثری از زنجیره ارزش این گیاه تغییر یابد. بالاترین سطح از زنجیره ارزش را تولید و عرضه نهایی ترین محصول با کیفیت و قیمتی رقابتی در سطح بین المللی و بازار جهانی تشکیل می دهد.
در همین راستا و برای تحلیل بیشتر وضعیت تولید، سطح زیر کشت، صادرات، تسهیلات تولید، برنامه ها و سیاست های وزارت جهاد کشاورزی، میزان اشتغالزایی، سهم بازار جهانی، نقاط قوت، نقاط ضعف، فرصت ها و چالش های تولید گل محمدی کشور،مصاحبه ای را با آقای دکتر حسین زینلی، مشاور معاون وزیر و مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی انجام داده ایم.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری// علی قنبری شیر سوار