چان بینان ارزیاب سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) در جریان سفر به استان خوزستان از محوطه باستانی چغازنبیل و زیگورات این محوطه بازدید کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، مدیر پایگاه میراثجهانی چغازنبیل و هفتتپه اظهار کرد: در حاشیۀ سفر ارزیابان یونسکو از کاروانسراهای کشور برای ثبت در فهرست میراثجهانی، "چان بینان" از کشور ترکیه به همراه مصطفی پورعلی مدیرکل دفتر ثبت آثار، حفظ و احیای میراث طبیعی و معنوی وزارت میراثفرهنگی و جمعی از کارشناسان دفتر شورای ثبتجهانی و همچنین ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان، از محوطه باستانی چغازنبیل به عنوان اولین اثر ایرانی ثبتشده در فهرست میراثجهانی یونسکو بازدید کردند.
عاطفه رشنویی با اشاره به گفتگوهای انجامشده طی این بازدید عنوان کرد: در بازدید یادشده، در مورد ویژگیهای منحصر بهفرد زیگورات چغازنبیل و شهر دوراونتاش، معابد، کاربری فضاهای موجود، کاوشها و اقدامات باستانشناسی و همچنین تاریخچه مرمتها صحبت شد.
زیگورات دوراونتاش که بیشتر با نام چُغازَنبیل شناخته میشود، نیایشگاهی باستانی است که حدود ۱۲۵۰ سال پیش از میلاد در تمدن ایلام ساخته شد.
بیشتر بخوانید: بازدید نماینده یونسکو از کاروانسرای تاریخی افضل شوشتر
این زیگورات، بنای مرکزی محوطه باستانی بهجایمانده از مجموعهٔ ایلامی دوراونتاش (شهر اونتاش) است که نزدیک شوش در استان خوزستان قرار گرفتهاست. چغازنبیل در سال ۱۹۷۹ میلادی به عنوان اولین اثر تاریخی از ایران در فهرست میراثجهانی یونسکو جای گرفت و معماری منحصر به فرد آن، در کنار زیگوراتهای کشفشده در میان رودان، برای باستانشناسان و علاقهمندان به تاریخ و میراثفرهنگی شناخته شدهاست.