مدیر کل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: ۷۰ درصد کشفیات مواد مخدر با اقدامات اطلاعاتی صورت میگیرد و ۷۲ درصد کشفیات نیز در شرق کشور انجام میشود.
وی گفت: در دوره دبیرکلی جدید ستاد مبارزه با موادمخدر یعنی از سال ۹۷ تاکنون، ۱۴ محور با جهتگیریهای تحقق فرمان رهبر معظم انقلاب، صورت گرفته است، اما متاسفانه بازار مواد مخدر در سطح جامعه جهانی ناشی از رشد فزاینده عرضه و تقاضای موادمخدر همواره متنوع و پیچیده است.
مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: در بخش ضربه به بنیانهای اقتصادی قاچاقچیان با تلاش صورت پذیرفته، ۱۴ هزار میلیارد تومان در سال ۹۹ به قاچاقچیان ضربه وارد شده که این میزان در سال ۹۴ حدود ۲ هزار میلیارد تومان بود که اگر این اتفاق انجام نمیشد، ضربات اقتصادی سنگینی به اقتصاد کشورمان وارد میکرد.
صرامی درباره اصلاح قانون گفت: در پیگیریهای دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر متعاقبا از سوی مقام معظم رهبری دستور صریح اصلاح قانون ابلاغ شد که با تشکیل ۱۱۲ جلسه تخصصی با حضور مقامات قضایی و دستگاهها، لایحه قضایی مبارزه با مواد مخدر در ۱۱۴ ماده و ۳۷ تبصره تدوین شد که امیدواریم هر چه سریعتر در مجلس شورای اسلامی تصویب شود.
وی، درباره مجازاتهای نقدی با یادآوری اینکه مجازاتها حدود ۲۵ سال به روز رسانی نشده بود و در استرداد اموال قاچاقچیان همواره با مشکل رو به رو بودیم، افزود: خوشبختانه با اهتمام و همکاری قوه قضاییه و پیگیری و برخورد جدی با قاچاقچیان این مشکلات مرتفع شده است.
صرامی افزود: در سال ۹۹، بیش از ۵۱ هزار نفر معتاد متجاهر جمع آوری و ساماندهی و بیش از ۱۲ هزار نفر به اشتغال و حرفه آموزی در مراکز نگهداری و درمان مشغول شدند.
وی گفت: در کنار این اقدامات و با رعایت موارد بهداشتی، به جهت جلوگیری از بیماری کرونا، بیش از ۱۳ هزار نفر در کمپها و مراکز نگهداری در تهران تحت خدمات درمانی و حرفه آموزی قرار دارند.
مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد اظهار داشت: همچنین برای معتادان متجاهری که فاقد کارت ملی و موارد شناسایی هستند، چهل دستگاه تشخیص هویت معتادان متجاهر براساس ویژگی بیومتریک عنبیه ایجاد شده است.
صرامی همچنین بر انجام اقدامات اطلاعاتی در حوزه مقابله با عرضه اشاره کرد و ادامه داد: ۷۲ درصد کشفیات در شرق و حاشیه شرق و ۲۸ درصد در سایر استانها انجام شده و ۷۰ درصد کشفیات کشور نیز بر مبنای اقدامات اطلاعاتی بوده است.
وی گفت: در سال ۹۹ بیش از ۱۱۷۷ تن انواع مواد مخدر کشف شده است که بالاترین میزان کشف به نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات و بسیج اختصاص دارد و به دلیل این اقدامات اطلاعاتی، شاهد کاهش تعداد شهدای امر مبارزه با مواد مخدر بودیم به طوریکه در سال ۹۹، نه نفر به درجه رفیع شهادت رسیدند.
مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد افزود: در حوزه پیشگیری از اعتیاد و اجرای طرح یاریگران زندگی به عنوان اولویت این حوزه، تاکنون، ۸ و نیم میلیون دانش آموزان کشور زیر چتر برنامه پیشگیرانه قرار گرفته اند و همچنین بیش از ۴ میلیون نفر والدین و ۵۰۰ هزار نفر کارکنان مدارس در توانمندسازی و برنامههای پیشگیری از اعتیاد قرار گرفتند.
صرامی درباره تقویت جریان سازی رسانهای با تقویت ظرفیت رسانه ملی و فضای مجازی افزود: بیش از ۱۲ هزار و ۴۰۰ برنامه در دو سال اخیر تولید و پخش شده است.
وی همچنین به حضور ۲۹۱۳ سازمان مردم نهاد در عرصه اجتماعی شدن امر مبارزه اشاره کرد و در خصوص دیپلماسی مبارزه با مواد مخدر گفت: جمهوری اسلامی ایران پرچمدار امر مبارزه جهانی با مواد بوده و همواره مورد تقدیر سازمانهای بین المللی قرار گرفته است.
مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره علمی شدن امر مبارزه با مواد مخدر با تقویت مرزهای دانش اعتیاد و بهره گیری از نظر نخبگان و متخصصان کشور گفت: تمامی اقدامات مبتنی بر شواهد علمی انجام میپذیرد.
صرامی با اشاره به برنامه تحول راهبردی ستاد در سال ۱۴۰۰ گفت: این برنامه تحول، مبتنی بر ۲۴ راهبرد، ۳۳ برنامه و ۷۱ فعالیت است که در سال ۱۴۰۰ با تحقق آن، شاهد ضربه پذیری باندهای مواد مخدر خواهیم بود.