افزایش تقاضای مصرف کنندگان و همچنین کمبود راننده کامیون و جرثقیلهای بندرگاهی در آمریکا باعث اخلال در زنجیره تامین کالا شده است.
مارتا روداتز خبرنگار این شبکه با سفر به بندر لس آنجلس و بندر لانگ بیچ در غرب آمریکا که ۴۰ درصد از تمامی کالاهای باری آمریکا از این بنادر وارد کشور میشوند، گفت: اینجا در سواحل جنوب ایالت کالیفرنیا در نزدیک یکی از شلوغترین بنادر آمریکا تعداد بسیار زیادی از کشتیهای کانتینربر روی آب معطل مانده اند. هم اکنون در بندر لانگ بیچ بیش از ۶۰ کشتی کانتینربر لنگر انداخته و منتظرند تا نوبت تخلیه شان برسد. در حالت عادی هیچ یک از این کشتیها منتظر تخلیه بار نمیماندند. این کشتیهای کانتینربر تنها بخشی از کشتیهایی هستند که پهلو گرفته اند. در فاصله دورتری از بندر در اقیانوس آرام تعداد بیشتری از کشتیها منتظر ورود به اسکله تخلیه هستند. باری که سوار بر این کشتی هاست شامل رایانهها و یخچالها و تجهیزات پزشکی و اسباب بازی میشود. این امید وجود دارد که تا ماه کریسمس این اسباب بازیها به دست مردم برسد.
تقاضای مصرف کنندگان و خرید در فضای آنلاین، با بهبود اقتصاد افزایش یافته است
خبرنگار ای بی سی گفت: با بروز نشانههایی از بهبود اقتصاد، تقاضای مصرف کنندگان و خرید در فضای آنلاین نیز افزایش یافت. بندر لس آنجلس ماهیانه حدود ۹۰۰ هزار کانتینر را تخلیه میکند، اما پیش بینی شده است که امسال ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار کانتینر وارد این بندر شود که افزایش ۱۷ درصدی را در مقایسه با سال ۲۰۲۰ نشان میدهد. هیچ نشانهای از کاهش تعداد کشتیهای ورودی به بندر دیده نمیشود. کمبود رانندگان کامیون، کمبود راننده جرثقیلهای بندرگاهی و کمبود کارگر انبار باعث اخلال در زنجیره تامین کالا شده است. هم اکنون قیمت اقلام و کالاها در آمریکا افزایش یافته و مدت زمان تحویل آنها نیز طولانی شده است.
پیش از این نیز فروشگاههای خواربار برای پر نگهداشتن قفسههای خود با سختی مواجه بودند؛ چراکه تامینکنندگان نمیتوانستند تغییر ناگهانی تقاضای مصرفکنندگان را بهسوی فروشگاههای خردهفروشی مدیریت و تامین کنند؛ زیرا عرضه محصولات به فروشگاههای خواربار نیازمند بستهبندیا و شبکه توزیع قوی است. قبل از بحران کرونا، یکسوم از کالاهای موردنیاز توسط سوپرمارکتهایی تامین میشد که دارای غذا یا خشکباری بودند که مهلت انقضای آنها نزدیک بود. جنگ تجاری میان آمریکا و چین نیز موجب ناامیدی سرمایه گذاران شده بود و رشد اقتصادی آمریکا به علت همین جنگ تجاری، کاهش پیدا کرد.