مدیر اداره پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تزریق دُز سوم واکسن کرونا به مدافعان سلامت بهصورت مرحلهبهمرحله و طبق اولویتبندی انجام میشود.
وی بیان کرد: در مرحله اول تزریق دُز سوم، واکسن کرونا به ۷هزار نفری که در اسفند ماه سال گذشته و فروردین ماه امسال، دُزهای اول و دوم خود را دریافت کردند، تزریق میشود و به تدریج گروههای بعدی اضافه میشوند.
دکتر صالح مقدم درباره نوع واکسن دریافتی مدافعان سلامت در نوبت سوم، گفت: دز سوم کسانی که در نوبتهای اول و دوم اسپوتنیک دریافت کردهاند آسترازنکا و کسانی که بهارات و یا دیگر واکسنها را دریافت کردهاند سینوفارم است.
به گفته وی، نوع واکسنهای دُز سوم بر اساس نامه کتبی ارسالی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دانشگاههای علوم پزشکی انتخاب شده است.
این مسئول تصریح کرد: واکسنهایی که در نوبت سوم مورد استفاده قرار میگیرد مورد تأیید کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا بوده و هیچ گونه مشکلی در فرد دریافتکننده ایجاد نمیکند و جای هیچگونه نگرانی برای کسانی که این واکسنها را دریافت میکنند بهجهت متفاوتبودن با دو نوبت قبل وجود ندارد.
مدیر اداره پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: تزریق دُز سوم واکسن کرونا به مدافعان سلامت بهصورت مرحلهبهمرحله و طبق اولویتبندی صورت گرفته انجام میشود و اولویت نخست پرسنل ICU، داخلی، عفونی و آزمایشگاه کرونا هستند که بهجهت نوع کارشان بیش از سایرین در معرض خطر دارند.
وی با بیان اینکه در کنار تزریق دُز سوم واکسن کرونا به مدافعان سلامت، کار تزریق واکسن آنفلوانزا به آنها هم انجام میشود افزود: تزریق واکسن آنفلوانزا ویژه کادر درمان هم آغاز شده و همزمان با دُز سوم واکسن کرونا در حال انجام است، اما از آنجایی که دو واکسن را نباید در یک زمان دریافت کرد، باید فاصله دو هفتهای بین دریافت واکسنها باشد.
دکتر صالحمقدم افزود: اولویتی برای تزریق نوع واکسن (کرونا یا آنفلوانزا) لحاظ نشده، به این جهت که ممکن است برخی قبل از شروع دُز سوم واکسن کرونا، واکسن آنفلوانزا را دریافت کرده باشند و تنها چیزی که در این خصوص باید مدنظر باشد، فاصله ۱۴روزه بین تزریق واکسنها بوده است.