سامانه پردیس هوشمند دانشگاه فردوسی مشهد در راستای پیادهسازی حکمرانی هوشمند، چابک و شفاف پس از چند سال تلاش مستمر برای نخستین بار در کشور رونمایی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد عصر روز یکشنبه و در مراسم افتتاحیه این سامانه گفت: همکاری این دانشگاه با یک شرکت بخش خصوصی برای تقویت و کمک به ایده ها، تحول آفرین است زیرا اثر بخشی ایده های نو در مراکز دولتی اگر به خوبی انجام شود میتوانیم پا جای پای بسیاری از کشورها و سازمانهایی بگذاریم که در موضوع شفاف سازی، چابک سازی و هوشمند سازی پیشرفتهای بسیار بزرگی را تجربه کرده اند.
دکتر محمد کافی افزود: ممکن است در حال حاضر و به دلیل دانش و دادههای محدود، کاربرد و کارآمدی این سامانهها دور از دسترس تحقق باشد ولی با جمعآوری و به روز کردن اطلاعات واقعی میتوان در آینده نزدیک نهادههای مختلفی همچون آب، برق و گاز که تاکنون بدون حساب و کتاب مورد استفاده قرار میگرفت را نظارت و محافظت و دقیقتر مدیریت کرد.
وی ادامه داد: کارهایی از این جنس، وظیفه یک فرد و حوزه مدیریتی در دانشگاه نیست ولی پیگیری و فراهم آوری استفاده از این سامانه نشان دهنده این موضوع است که سیستمی پویا و با انگیزه برای تحقق اعتلای دانش سازمانی دانشگاه در حال حرکت است.
سامانه مدیریت هوشمند زیرساختهای دانشگاه فردوسی به نشانی https://sims.um.ac.ir/ با هدف جمع آوری اطلاعات مختلف دانشگاه از جمله در حوزه های حمل و نقل، شبکه های آب، برق، تلفن و پوشش گیاهی و حتی جانوری محیط دانشگاه فردوسی به صورت لایه لایه ایجاد شده است.
دانشگاه فردوسی مشهد که سال ۱۳۲۸ تأسیس شد سومین دانشگاه با سابقه ایران پس از دانشگاههای تهران و تبریز است که هم اکنون در این دانشگاه ۲۵ هزار دانشجو تحصیل میکنند که ۲ هزار و ۵۰۰ نفر آنها در مقطع دکتری، ۶ هزار نفر در مقطع کارشناسی ارشد و بقیه در مقطع کارشناسی مشغول تحصیل هستند.
هزار و ۷۵۰ دانشجوی خارجی نیز از دیگر کشورهای جهان در دانشگاه فردوسی تحصیل میکنند و این دانشگاه از نظر تعداد دانشجویان خارجی رتبه نخست را در میان دانشگاههای ایران دارد.
مجموعه دانشگاه فردوسی مشهد با ۱۳ دانشکده، هفت پژوهشکده، ۱۳ خوابگاه، کتابخانه مرکزی، ساختمانهای اداری، تاسیسات و محوطههای ورزشی و فضای سبز در گستره ۳۰۰ هکتاری در جنوب غربی کلانشهر مشهد واقع شده است.