یک کارشناس مسائل منطقه گفت: حملات تروریستی در افغانستان با اهداف تفرقه افکنانه و سوق دادن این کشور به جنگ شیعه و سنی صورت میگیرد.
وی گفت: دو مورد حمله به شیعیان حملات بزرگی بود که با شهدا و مجروحان زیادی همراه بود و بازتاب گستردهای هم داشت.
این کارشناس مسایل منطقه با اشاره به این که داعش در افغانستان دو هدف را در این کشور دنبال میکند افزود: یکی کینه و عداوتی است که داعش از شیعیان واز طالبان دارد و دوم این که با گسترش خشونتها این پیام را به جهانیان مخابره میکند که طالبان از برقراری امنیت در افغانستان ناتوان است.
دکتر زاهدی با اشاره به این که پشت صحنه حملات تروریستی در افغانستان آمریکا قرار دارد گفت: افغانستان به دلایل ژئوپلیتیکی اهمیت زیادی برای ایالات متحده دارد و به همین دلیل کاخ سفید به راحتی از افغانستان دست بر نخواهد داشت.
وی افزود: مهمترین و بهترین راه برای زمینه سازی بازگشت آمریکاییها این است که حملات تروریستی و خشونتها در افغانستان افزایش پیدا کند و ابزار این خشونت هم برای آمریکاییها داعش است.
این کارشناس مسایل منطقه گفت: در سالیان گذشته هم آمریکا و عوامل ایالات متحده امریکا در افغانستان از داعش حمایت میکردند.
وی افزود: کشورهای اسلامی ضمن محکوم کردن این حملات تروریستی باید از طالبان بخواهند که دقت و درایت بیشتری برای دفاع از مساجد به ویژه مساجد شیعیان به خرج دهند.
دکتر زاهدی گفت: در حمله تروریستی به مسجد شیعیان در قندهار دو نفر از نیروهای طالبان هم که از محافظان نمازگزاران بودند به شهادت رسیدند.
وی با اشاره به بمب گذاریها و حملات تروریستی منافقان در اوایل دهه شصت در ایران افزود: جمهوری اسلامی ایران میتواند با انتقال تجارب خود در مقابله با تروریستها مانع از گسترش حملات تروریستی در افغانستان شود.
این کارشناس مسایل منطقه یکی از اهداف داعش در حملات تروریستی به مساجد شیعیان را کشیدن پای ایران به قضایای افغانستان دانست و گفت: داعش به دنبال این هست که افغانستان وارد درگیری و تخاصم شیعه و سنی شود با این حال این اهداف تفرقه افکنانه در دو ماه گذشته به خوبی مدیریت شده است.
وی افزود: برخی به دنبال این هستند تا در شایعاتی بگویند طالبان انگیزهای برای دفاع از شیعیان ندارند تا فضای افغانستان را به سمت درگیریهای شیعه و سنی ببرند تا پای ایران را هم برای حمایت از شیعیان به قضایای افغانستان بکشند.
دکتر زاهدی گفت: به این ترتیب با کشیده شدن پای ایران به افغانستان، ژئوپلیتیک منطقه آماده میشود تا آمریکاییها بتوانند اهداف خود را در سایر کشورهای منطقه به ویژه در قفقاز، سوریه و عراق بعلیه جمهوری اسلامی ایران پیش ببرند چرا که ایران یک مسئولیت تازه در افغانستان پیدا خواهد کرد.
وی افزود: شیعیان در افغانستان در اقوام مختلف شامل ۷۰ درصد هزاره، ۵ درصد در میان پشتوها و در سایر اقوام کوچکتر مثل قِزلباشها، حضور دارند.
دکتر زاهدی گفت: شیعیان افغانستان معمولا یا از قوم پشتو یا از قوم قِزلباشند و در جامعه افغانستان نزدیکترین شیعیان به طالبان هستند و خیلی زودتر هماهنگی بین دولت جدید افغانستان با شیعیان قندهار به وجود آمده بود لذا این شبهه که گاهی در محافل مطرح میشود که ممکن است این حملات تروریستی کار طالبان باشد بسیار ضعیف است.
وی افزود: حتی نسبت دادن این حملات تروریستی به شبکه حقانی هم مستند چندانی ندارد، زیرا درگیری طالبان و داعش بیشتر در ولایتهای نَنگرهار و کُنر بوده است که اتفاقا آن جا در دست شبکه حقانی است و مستقیما در حال نبرد با داعش است.
این کارشناس مسایل منطقه گفت: بنابراین به نظر میرسد این فضاسازی در راستای اهداف آمریکا برای تبدیل کردن افغانستان به جنگ شیعه و سنی و کشیدن پای ایران در حوادث این کشور است.