رئیس هیئت عامل ایمیدرو گفت: فردا، توافقنامه سه جانبه اکتشاف میان معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت، ایمیدرو و سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی، از بیرجند آغاز میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، آقای وجیه الله جعفری، با اشاره به هم افزایی ایجاد شده بین این مجموعهها در حوزه اکتشاف، خاطر نشان کرد: برنامه فوق، فردا یکشنبه ۲۵ مهر از بیرجند (خراسان جنوبی) با حضور مدیران و نمایندگان هر سه مجموعه آغاز میشود.
جعفری تصریح کرد: در این طرح استانهای کم برخوردار در اولویت قرار دارند. به همین دلیل در فاز نخست تا پایان سال جاری استان خراسان جنوبی و کردستان (پهنه دیواندره) بررسی میشوند. وی ادامه داد: در حال حاضر ۶۰ اکیپ در استان خراسان جنوبی فعالیت خود را آغاز کرده و طبق برنامه به اتمام خواهد رسید.
جعفری اظهار داشت: هدف این توافقنامه، تولید اطلاعات پایه، تکمیل و توسعه فعالیتهای اکتشافی با استفاده از ظرفیتهای سازمان زمین شناسی در مساحت ۴۰۰ هزار کیلومتر مربع است.
وی افزود: بر اساس این توافق نامه، تامین اعتبار طرح به عهده ایمیدرو و تهیه اطلاعات پایه، تکمیل چرخه ژئو فیزیک هوایی، شناسایی و پیجویی برعهده سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی خواهد بود. همچنین حمایتهای لازم در خصوص برنامهریزی و انجام تشریفات قانونی پیش از اجرای کار نیز برعهده معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت خواهد بود.
استفاده از نیروهای جوان و نخبههای دانشگاهی
رئیس هیئت عامل ایمیدرو گفت: اجرای این توافق نامه علاوه بر اینکه موجب بکارگیری ترکیبی از نیروهای متخصص این سه سازمان در امر اکتشاف خواهد شد، موجب کاهش موازی کاری و ایجاد هم افزایی میشود. همچنین در این طرح آموزش، تربیت و به کارگیری جوانان تحصیلکرده و نخبههای دانشگاهی مد نظر قرار خواهد گرفت.
جعفری یادآور شد: در این طرح قصد داریم برای نخستین بار در کشور با کمک سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی، نقشه پایه را در مقیاس ۱/۵۰۰۰۰ تهیه کنیم. تا از طریق تلفیق، مدل سازی و تفسیر آن بتوانیم محدودههای اکتشافی و پتانسیلهای جدید را شناسایی کنیم. محدودههای شناسایی شده در اختیار ایمیدرو قرار گرفته تا پس از اخذ مجوزهای لازم و پروانه اکتشاف، طی فراخوان به بخش خصوصی واگذار شوند.
وی افزود: مدت زمان انجام این طرح ۵ سال بوده و اعتبار در نظرگرفته شده تا پایان سال جاری ۲۵۰ میلیارد تومان است. به گفته جعفری، توسعه امر اکتشاف، افزایش کیفیت کارهای اکتشافی و نیز شناسایی محدودههای ارزشمند از دیگر اهداف این توافق نامه است.