پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر صمت با بیان اینکه توسعه زنجیره پاییندستی و ایجاد ارزشافزوده در طرحهای جدید صنعت فولاد اجرا میشود، گفت: تولید سالیانه شمش فولاد از مرز ۳۰ میلیون تن گذشته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای وجیهاله جعفری امروز در هشتمین کنفرانس بینالمللی استیل پرایس در هتل المپیک تهران، افزود: ظرفیت نصب شده شمش فولاد از مرز ۴۰ میلیون تن گذشته است.
وی اضافه کرد: در ۶ ماهه نخست امسال رشد صادرات در زنجیره فولاد به پنج میلیون و ۸۰۰ هزار تن را شاهد بودیم، اما تداوم و استمرار آن نیازمند برنامهریزیهای بعدی است.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو گفت: امروز در زنجیره فولاد حدود ۳۶ میلیون تن آهن اسفنجی، ۶۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تن گندله و ۶۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کنسانتره ظرفیت نصب شده وجود دارد، اما در عین حال با مشکلاتی در تامین مواد اولیه مواجه هستیم.
معاون وزیر صنعت افزود: پیشبینی میشود در سال ۲۰۵۰ تقاضای فولاد در جهان به ۲ میلیارد و ۶۶۹ میلیون تن برسد.
وی ادامه داد: امسال برای سومین سال متوالی ایران موفق به کسب رتبه ۱۰ کشور برتر تولیدکننده فولاد جهان شده و در این راستا باید در جهت بهبود کیفی محصول و افزایش بهرهوری تلاش کنیم.
جعفری گفت: پیشبینی میشود ظرفیت ۵۵ میلیون تن شمش فولادی در افق ۱۴۰۴ محقق شود که تا امروز ۴۰ میلیون تن آن محقق شده و هفت میلیون تن دیگر در سال جاری به بهره برداری خواهد رسید.
وی یادآور شد: تا امروز بیش از ۲۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار در کل زنجیره فولاد سرمایه گذاری شده که ۱۹ میلیون دلار آن نصب شده است.
این مقام مسئول در ادامه به چند گلوگاه و مشکل اصلی در زنجیره فولاد از جمله تامین مواد اولیه اشاره کرد و گفت: حدود ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تن ذخیره قطعی در کشور وجود دارد و در سالهای اخیر حدود یک میلیارد تن دیگر به این ذخایر اضافه شده است، اما با نگاه توسعهای، این میزان ذخیره پاسخگوی نیازها در بلندمدت نخواهد بود و بر این اساس نیازمند توسعه اکتشافات هستیم.
جعفری ادامه داد: به منظور افزایش ذخایر جدید باید به سمت معادن زیرزمینی و توسعه اکتشاف در عمق برویم و در این راستا سرمایهگذاری در معادن خارج از کشور و توسعه فناوریهای جدید نیاز است.
وی، چالش دوم در این حوزه را توسعه زیرساختهای برق، آب، گاز، حمل و نقل جادهای و ریلی برشمرد و گفت: در این روستا سه شرکت بزرگ گلگهر سیرجان، مس سرچشمه و چادرملو نخستین طرح انتقال آب را اجرایی کردند و سه طرح دیگر نیز توسط شرکتهای فولادی در حال اجرا است.
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت همچنین برق مورد نیاز در صنعت فولاد را بین هشت تا ۹ هزار مگاوات برشمرد که اکنون ۶ هزار مگاوات در حال مصرف است و برای طرحهای توسعه این نیز نیازمند ۱۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات دیگر هستیم.
وی گفت: به منظور توسعه زیرساختهای برق، تولید ۱۰ هزار مگاوات قرارداد با شرکتهای بزرگ بخش معدن و صنایع معدنی وزارت نیرو در حال انعقاد است.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو افزود: در زنجیره فولاد برای تأمین خوراک شرکتهای فولادی و همچنین سوخترسانی، نیازمند گاز هستیم.