معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز بر ضرورت آگاهی بخشی عمومی برای مراجعه به موقع به پزشک در صورت داشتن علایم بیماری سل تاکید کرد.
در بخشی از این پیام آمده است:اگر چه سِل یک بیماری با عامل شناخته شده و اپیدمیولوژی مشخص است و اصول درمان آن از نزدیک به ۶۰ سال پیش شناخته شده و بیش از ربع قرن است که رژیم درمان کوتاه مدت برای آن به کار میرود، بخشی از بیماران مبتلا به سِل هنوز در بسیاری از نقاط جهان تحت درمان مناسب قرار نمیگیرند.
متاسفانه در حال حاضر، شاهد آن هستیم که در نتیجه همین کاستیها و همزمان با افزایش موارد ابتلا به ویروس ایدز، زمینه پیدایش و انتشار باسیلهای سِل مقاوم به چند دارو (MDR-TB) فراهم آمده است.
در حال حاضر، در پرتو «استراتژیهای هفتگانه وزارت بهداشت» شامل آموزش، بیماریابی، درمان، مراقبت اپیدمیولوژیک، تقویت منابع، حمایت از مسلولین و تحقیقات، به منظور ارتقای کنترل بیماری سِل تا سال ۲۰۳۵ میلادی که از اهداف تعیین شده از سوی سازمان جهانی بهداشت است، قادر خواهیم بود گامهای بلندی در این زمینه برداریم.
در این زمینه ارائه آموزش عمومی برای انتقال پیامهای اصلی برنامه به جامعه با هر روش موثر و قابل اجرا، با هدف اصلاح باورهای غلط و حساس سازی مردم، به ویژه گروههای دارای ریسک بالاتر ابتلا به سِل، در راستای گسترش خودمراقبتی و مراجعه به موقع به مراکز بهداشتی در صورت داشتن علائم مشکوک، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
غفلت از تشخیص به موقع و درمان موثر سِل، بروز مقاومت دارویی را به همراه میآورد که این امر علاوه بر بدل کردن یک بیماری کاملا درمان پذیر به یک بیماری صعب العلاج و در برخی موارد، غیرقابل درمان، هر فرد مبتلا میتواند به طور متوسط ۱۰ تا ۱۵ فرد دیگر را در سال به میکروب مقاوم به دارو آلوده کند و هزینههای درمان را افزایش دهد.
بیست و سوم مهر برابر با روز ملی مبارزه با سِل ، فرصتی برای بالا بردن آگاهی در مورد پیامدهای بهداشتی ، اجتماعی و اقتصادی سِل و حمایت از تلاشها برای حذف کردن آن است.