استاندار گلستان استفاده از ظرفیتهای منحصربفرد آبزی پروری استان را خواستار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز گلستان، استاندار گلستان در بازدید ازغرفه شیلات نوزدهمين نمايشگاه دام و طيور، شيلات و آبزيان استان گفت: ايجاد زيرساختهاي لازم براي اجراي مرحله دوم مجتمع پرورش ميگوي گميشان به مساحت ۶۰۰۰هكتار، تحولي در اشتغال، توليد و درآمد پايدار منطقه ايجاد ميكند.
دكتر حق شناس با تاكيد بر بومي سازي مجتمع ميگو گميشان افزود: بايد تلاش كنيم كه مردم بومي استان بتوانند در مزارع پرورش ميگو فعال شوند و اين مزارع در صورت توان سرمايه گذاري به صيادان و بوميان اين منطقه واگذار شود تا با افزايش اشتغال، زمينه كاهش مهاجرت و آسيبهاي اجتماعي را فراهم کند.
مدیرکل شیلات گلستان نیز در حاشیه این نمایشگاه با اشاره به توانمندیهای استان در زمینه آبزی پروری و شیلات گفت: این فعالیتها در راستای اشتغال زایی، محرومیت زدایی، درآمدزایی و افزایش سرانه مصرف آبزیان در استان بوده است و این نمایشگاه میتواند فرصت مناسبی برای رسیدن به اهداف تعیین شده سازمان شیلات ایران باشد.
سیدجواد قدس علوی افزود: شیلات استان همسو با سیاستهای کلان اقتصادمقاومتی کشور به منظور تامین امنیت غذایی و تولید محصولات راهبردی چهار طرح مهم پرورش میگو، پرورش ماهی در دریا (قفس و پن)، پرورش ماهی با استفاده دومنظوره از آب چاههای کشاورزی و پرورش ماهیان خاویاری را دنبال کرده و تا کنون به نتایج مطلوبی در هر یک از این طرحها رسیده است.
وی با اشاره به ظرفیتهای مجتمع پرورش میگو گمیشان گفت: مرحله اول این مجتمع به مساحت ۴هزار هکتار، به عنوان تنها مجتمع پرورش میگو شمال کشور، با هدف استفاده مطلوب از ظرفیت آب دریای خزر و زمینهای شور و غیرقابل کشت شمال گمیشان در شرایط آب و هوایی بسیار مناسب این منطقه راه اندازی شده است که بر اساس مطالعات امکان سنجی انجام گرفته تا ۲۸هزار هکتار امکان توسعه پرورش میگو وجود دارد ودر حال حاضر پس از طی یک دوره بیماری لکه سفید پرورش میگو سالم و بدون بیماری به سلامت کامل رسیده و دوباره به عنوان پاکترین مجتمع پرورش میگو کشور مطرح شده است.
مهندس قدس علوی به راه اندازی مجتمع پرورش ماهیان خاویاری گمیشان در مزارع منفرد اشاره کرد افزود: ۴مزرعه با ظرفیت ۸۰تُن تولید گوشت و ۶تُن تولید خاویار بخشی از بزرگترین مجتمع پرورش ماهیان خاویاری کشور است که سطح ۵۰۰هکتار از این مجتمع بصورت آزمایشی به سرمایه گذاران بخش خصوصی واگذار شده و در آینده نزدیک عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.
مدیرکل شیلات گلستان با اشاره به ظرفیت منحصربفرد سواحل استان در زمینه پرورش ماهی در دریا افزود: سواحل استان گلستان به دلیل عمق کم مکان بسیار مناسبی برای پرورش ماهی در پن است که در همین راستا شیلات گلستان طرح پرورش ماهی در دریا را به عنوان یکی از مهمترین طرحهای اقتصادی خود دنبال میکند.
وی طرح پرورش ماهی با استفاده دو منظوره از آب چاههای کشاورزی را از جمله ابتکارات و طرحهای نو اقتصادی شیلات گلستان دانست و افزود: وجود ۱۸هزار حلقه چاه کشاورزی مجاز موجب شد تا با فرهنگ سازی و ترویج استفاده دومنظوره از این چاهها با کمک و یاری کشاورزان استان از این منابع در قالب پرورش ماهی در استخرهای بتنی و خاکی استفاده بهینه شود.
همچنین رئیس جهاد کشاورزی استان در این بازدید گفت: هزار و ۱۷۰واحد پرورش طیور، ۳۰۰واحد پرورش دام، مجتمع ۱۰هزار هکتاری پرورش میگو، پرورش ماهیان گرمابی و سردابی و کشت گلخانهای از ظرفیتهای استان است که با ارتقاء فن آوری میتواند در افزایش درآمدهای استان تاثیر گذار باشد.
دکتر مختار مهاجر افزود: استفاده از فن آوریهای جدید در حوزه کشاورزی، آبزی پروری و دامداری اجتناب ناپذیر است و گلستان ظرفیت بالایی در زمینه تولید محصولات دارد.
نوزدهمین نمایشگاه تخصصی دام و طیور، شیلات و آبزیان، هشتمین نمایشگاه بذر، کود سم و نهادههای کشاورزی و چهارمین نمایشگاه گلخانه، ادوات باغبانی و ماشینها و صنایع وابسته تا ۲۳مهر در جاده آق قلا برپاست.