رئیس سازمان صنعت و معدن استان تهران گفت: روند سرمایه گذاری صنعتی در استان تهران در شش ماهه نخست امسال مثبت بوده است.
رئیس سازمان صنعت ومعدن استان تهران گفت: هدف گذاری بومی سازی کالاهای وارداتی امسال یک میلیارد دلار پیش بینی شده که ۲۶۲ میلیون دلار در ۶ ماهه نخست امسال، محقق شده است.
آقای یدالله صادقی امروز در نشستی خبری درجمع خبر نگاران افزود: پارسال به ارزش یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار از ماشین آلات صنعتی که قبلا وارد میشد با همکاری دانشگاهها و شرکتهای دانش بنیان داخلی سازی شد.
وی با اشاره به نقش مهم استان تهران در صنعت و اشتغال گفت: براساس مجوزهای رسمی صادر شده در بخش صنف و صنعت حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار مجوز در بخش صنف و بقیه آن در بخش صنعت است.
صادقی افزود: واحدهای تولیدی موجود در گذشته، نمیتوانند خود را بروز کنند و عملاً سوخت و انرژی بیشتری مصرف میکنند؛ بر این اساس قیمت، کیفیت و نرخ بهره وری بالا میرود و سبب افزایش رقابت نیز میشود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران در خصوص تعداد پروانههای صادر شده در بخش صنعت نیز گفت: در بخش صنعت ۸۸ مورد پروانه صادر شده و ۴۴ درصد رشد داشتیم.
وی افزود: در حوزه سرمایه گذاری نیز پارسال ۱۶۹ مورد و امسال هم در این حوزه ۲۳ درصد رشد داشتیم که البته بخشی از آن به علت افزایش نرخ تورم و بخشی دیگر افزایش نرخ سرمایه گذاری است. اما اشتغال ناشی از پروانه توسعه، رشد منفی ۲۹ درصدی داشته که دلیل آن به کار گیری فناوریهای رباتیک است.
صادقی اضافه کرد: برای ایجاد کارخانه، متقاضیان میتوانند از سامانه بهین یاب در طول ۲تا ۳ روز مجوزدریافت کنند. امسال نیز ۱۰۲۱ و سال قبل ۱۱۸۰ مورد مجوز تأسیس کارخانه صادر شده و انتظار داریم تا پایان سال به ۲۰۰۰ جواز برسد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران گفت: در بخش اصناف که یکی از پتانسیلهای بزرگ بخش صنعت است، ۳۶ هزار و ۳۱۶ پروانه کسب در رشتههای تولیدی وتوزیعی صادر شده است.
وی افزود: ۷ هزار و ۸۷۷ پروانه تولیدی صنفی صادر شده که در بخش تولید فعالیت دارند. همچنین ۳ هزار و ۷۴۲ پروانه خدمات فنی و مهندسی نیز صادر شده که باعث افزایش ارزش افزوده میشود.
صادقی گفت: در استان تهران ۲۸۰ معدن در حوزه بهره برداری وجود دارد که ۴۰ معدن به دلیل مشکلات حقوقی تعطیل است.
وی افزود: اشتغال در معادن پارسال ۴۹ درصد و امسال ۶۶ درصد بوده و در مجموع ۳۴ درصد رشد داشته است.
صادقی گفت: در بخش تجارت خارجی حدود ۱۷۰۰۰ کارت بازرگانی در استان تهران وجود دارد که در ۶ ماهه نخست ۷۰۷۷ مورد کارت صادر یا تمدید شده است.
وی افزود: یکی از خدمات اساسی به واحدهای تولیدی، تأمین مواد اولیه و قطعات و ماشین آلات تولید است که ثبت سفارش باید صورت گیرد، بر این اساس امسال ۳۶ هزار و ۲۵۷پرونده برای گرفتن ثبت سفارش ارسال شده است که ۲۹ هزار و ۵۶۳ مورد رسیدگی شده و حدود ۷۰۰۰ مورد در دست بررسی است.
صادقی گفت: تقاضای واحدهای تولیدی برای واردات حدود ۱۱ میلیارد یورو بوده که کمتر از ۶ درصد آن برای واردات ماشینهای پیش ساخته است و امکان تولید در کشور وجود ندارد.
رئیس سازمان صنعت و معدن استان تهران ادامه داد: برنامههایی برای جهش تولید و پشتیبانی مدنظر بوده که در قالب هفت محور برنامه ریزی شده و تعدادی از این برنامهها را انجام داده ایم.