سنجدهای باغ های شهرستان گلپایگان به بار نشست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ فهیمه فیضی مسئول امور زراعت و باغبانی جهاد کشاورزی گلپایگان گفت: پیش بینی میشود امسال بیش از ۳۰ تن سنجد از 10 هکتار در شهرستان گلپایگان برداشت شود.
امیر حسین شایسته دکترای علوم گیاهی نیز با اشاره به خواص سنجد گفت: میوه سنجد و به ویژه آرد آن بدون جداکردن پوست و هسته در درمان لثه و دندان، آرتروز، پوکی استخوان، جلوگیری از خون ریزی داخلی معده، دردهای روماتیسمی و مفصلی، درمان اسهال در کودکان و افزایش هوش موثر است.
وی با بیان اینکه امروزه نیز از محصول سنجد در صنعت تولید لوازم آرایشی استفاده میشود. افزود: میوه سنجد قند پایینی دارد و بیماران دیابتی میتوانند از آن استفاده کنند.
یکی از کشاورزان گلپایگانی هم گفت: درخت سنجد از گذشته در شهرستان گلپایگان در باغها و حاشیه اراضی کشاورزی کشت میشد، اما در سالهای اخیر این درخت پرفایده مورد بی مهری کشاورزان قرار گرفته و کشاورزان گلپایگانی به کشت دیگر درختان میوه روی آورده اند.
عبدالله طهماسبی یکی از کشاورزان گلپایگانی دلیل استقبال نکردن کشاورزان از کشت درخت سنجد را سختی برداشت میوه سنجد برشمرد و گفت: برداشت میوه سنجد سخت و هزینه بر است و کشت آن برای کشاورزان صرفه اقتصادی ندارد.