با رونق کارگاههای سنتی شیره پزی در گراش، روزانه بیش از ۲ تن شیره خرما یا دوشاب در این شهرستان تولید میشود.
وی افزود: این محصول که همان خواص خرما را داراست، حدود ۲۰۰ سال است در کارگاههای شیره پزی گراش تولید و علاوه بر مصرف در شهرستان به شهرها و استانهای همجوار نیز صادر میشود.
شیری اضافه کرد: در گراش ۱۵ کارگاه تولیدی شیره خرما رونق دارد که فعالیت آنها تا اواخر زمستان ادامه دارد.
مردم در جنوب از شیره خرما برای تهیه انواع شیرینیهای سنتی مثل حلوا ارده ای، کویته و حلوا ترک استفاه میکنند.
همچنین شیره خرما را روی خرمای خشک میریزند تا علاوه بر نرم شدن خرما، از فاسد شدن آن نیز جلوگیری کنند و بتوانند برای یکسال از خرمای دوشابی استفاده کنند.