روشهای زیادی برای بهبود سلامت روانی وجود دارند. ولی خوردن غذاهای مناسب و خواب کافی از همه مهمتر هستند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان سمنان ، تحقیقات نشان دادهاند غذاهایی هستند که سلامت روانی را بهبود میبخشند. البته برخی غذاها هستند که سیستم لیمبیک (مرکز احساسات) را تحریک میکنند و باعث التهاب میشوند.
غذاهایی مانند گلوتن، لبنیات، کافئین و شکر را باید از رژیم خود حذف کنید. باید غذاهای تازه بخورید و چندینبار در هفته به بازار بروید تا مطمئن شوید همهچیز تازه است. با انجام این کارها از نظر احساسی قویتر میشوید. درنتیجه، اضطراب و مشکلات تأثیر کمتری روی حال روحی شما خواهند گذاشت.
۱. سبزیجاتی که برگهای سبز تیره دارند: غذاهایی مغذی که با التهاب مبارزه میکنند
این غذاها از تغییر سلولهای عادی به سلولهای سرطانی جلوگیری میکنند. آنها سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند. به کمک آنها بدن میتواند به سلولهای پیشسرطانی و سلولهای سرطانیشده حمله کند.
۲. گردو: سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ است که خلقوخو را بهبود میبخشد
خواص گردو بسیارند . گردو یکی از منابع اصلی اسیدهای چرب امگا ۳ است. چندین تحقیق درمورد امگا۳ انجام شده است. همهی آنها نشان میدهند این اسیدهای چرب در بهبود عملکرد مغز مؤثرند و علائم افسردگی را کاهش میدهند. یکی از جالبترین این تحقیقات در مجلهی روانشناسی بریتانیا منتشر شد. نویسندهی این تحقیق میپرسد چرا بسیاری از تحقیقات زیست شناختی، از ژنتیک گرفته تا داروسازی، به انتقالدهندههای عصبی مربوط میشود. درحالیکه تقریبا ۸۰ درصد مغز پستانداران از چربی (لیپید) تشکیل شده است. امروزه تحقیقات زیادی نقش اساسی لیپیدها را در عملکرد مغز بررسی کردهاند. درعینحال غذاهای مدرن روزبهروز از این اسیدهای چرب امگا۳ دورتر میشود. در قرن اخیر، این دوری باعث شده که شاهد افزایش چشمگیری در بیماریهای روانی باشیم.
٣. آووکادو: اسید اولئیک موجود در آووکادو به مغز قدرت میدهد
۴. انواع توت: پر از آنتیاکسیدانهایی هستند که سلولهای شما را ترمیم میکنند
تمشک آبی، تمشک قرمز، توتفرنگی و تمشک سیاه بالاترین میزان آنتی اکسیدان را درمیان غذاها دارند. سعی کنید انواع توتها را در صبحانهی خود بگنجانید. دربارهی این موضوع تحقیق در مجلهی پزشکی تغذیه و محیط منتشر شده است. در این تحقیق نیمی از بیماران برای دو سال با آنتیاکسیدان و نیمی از آنها با پلاسبو درمان شدند. بعد از ۲ سال آنهایی که با آنتیاکسیدان درمان شده بودند، افسردگی خیلی خفیفتری داشتند. آنتیاکسیدانها مثل تعمیرکار DNA عمل میکنند. آنها سلولها را تعمیر میکنند و در پیشگیری از سرطان و سایر بیماریها مؤثرند.
۵. قارچ: ابزارهای مفیدی برای کاهش قند خون
۶. پیاز: با سرطان مبارزه میکند
معمولا کسی نمیگوید پیاز باعث بهبودی حال روحی شما میشود. اما، دکتر فورمن این سبزی را یکی از بمبهای سبز سلامتی میداند، زیرا پیاز و خیلی از سبزیجات آلیومی (سیر، پیازچه، پیازکوهی، موسیر و پیاز بهار) خطر ابتلابه چندین نوع سرطان را کاهش میدهند.
۷. گوجهفرنگی: پر از مواد ضدافسردگی
اسید فولیک از افزایش هموسیستئین در بدن جلوگیری میکند. هموسیستئین از تولید انتقالدهندههای عصبی مهم مانند سروتونین، دوپامین و نوراپی نفرین جلوگیری میکند. اسید آلفالیپوئیک یکی از مواردی است که در رابطهی تغذیه و بدن نقش مهمی دارد؛ بنابراین میتوانید این ماده را بهعنوان مکمل غذایی استفاده کنید. این ماده کمک میکند گلوگوز به انرژی تبدیل شود؛ بنابراین حالات روحی را بهبود میبخشد.
٨. انواع لوبیا: سرشار از فیبر هستند که حال روحی شما را بهبود میبخشند
از قدیم گفتهاند لوبیا برای سلامتی خوب است. هر چه بیشتر لوبیا بخورید، بیشتر لبخند میزنید. لوبیا در فهرست بمبهای سبز دکتر فورمن هم آمده است. چون این غذا ضد دیابت است و باعث کاهش وزن هم میشود. این غذا برای حال روحی هم خوب است، زیرا بدن آنها را آهسته هضم میکند. بههمینخاطر لوبیا میتواند سطح قندخون را ثابت نگه دارد. هر غذایی که سطح قندخون شما را تنظیم کند برایتان مفید است. این درواقع تنها نوعی از نشاسته است که باید مصرف کنید؛ بنابراین لوبیا را روی سالاد خود بریزید. با خوردن لوبیا دیگر دلتان نان یا سایر غلات فراوریشده نمیخواهد.
۹. دانهها: منابع کوچک، ولی غنی امگا۳
تخم کتان ، شاهدانه و تخم چیا مخصوصا برای بهبود حالت روحی شما خوب هستند. این دانهها سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ هستند. دانهها مواد مغذی مختلفی دارند که با خیلی از بیماریها مبارزه میکند. بهعلاوه، چربی موجود در دانهها جذب مواد مغذی سبزیجات دیگر را هم افزایش میدهد.
۱۰. سیب: پر از فیبر و آنتیاکسیدانها
بههمراه غذاهای دیگری که در این مقاله آمده، یک سیب هم بخورید. دراینصورت حداقل تا مدتی دیگر محتاج روانشناس نخواهید شد. شاید درمورد خواص سیب چیزهایی بدانید. سیب هم مانند توت سرشار از آنتیاکسیدان است. آنتیاکسیدانها از اکسیدشدن و ایجاد التهاب در سلولها جلوگیری میکنند. آنها همچنین حاوی مقدار زیادی فیبر محلول هستند. فیبر محلول نوسانات سطح قندخون را متعادل میکند. میتوانید بهعنوان میانوعده کرهی بادام را روی تکههای سیب بمالید. دراینصورت هم اسیدچرب امگا۳ و هم فیبر به بدن خود رساندهاید. بد نیست بدانید سیب یکی از میوههای مفید برای افراد دیابتی است.