مصرف عسل در بیماران دیابتی خطرناک است؟
منابع پزشکی به پرسش بسیاری از بیماران دیابتی درباره اینکه آیا میتوانند از عسل یا سایر منابع طبیعی بهجای قند استفاده کنند، پاسخ دادهاند.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، متخصصان همواره به بیماران دیابتی توصیه میکنند که جهت کنترل سطح قند خون و جلوگیری از آثار منفی این تعادل نداشتن که بر اندام مختلف بدن انسان تأثیر میگذارد و پیامدهای شدیدی ایجاد میکند، از برنامه غذایی سالم استفاده کنند.
مصرف شکر، شیرینی، شکلات و سایر غذاهای شیرین، موجب افزایش سطح قند خون میشود؛ اما آیا میتوان برخی از انواع طبیعی قند، مانند عسل را بهعنوان جایگزین قند، به برنامه غذایی دیابتیها اضافه کرد؟
شبکه هندی NDTV به نقل از دکتر موهان V. Mohan متخصص دیابت، گزارش داد: حقیقت این است که همه این انواع طبیعی قند پس از ورود به بدن انسان، در نهایت به گلوکز تبدیل میشوند.
او افزود: فرد دیابتی که این مواد را مصرف میکند، میتواند سطح بالایی از دیابت را در خون ایجاد کند. بنابراین، بهتر است از این نوع قندها نیز خودداری شود. اگر میخواهید یک فنجان قهوه یا چای را شیرین کنید، میتوانید از شکر مصنوعی به مقدار محدود، استفاده کنید.
این پزشک متخصص، ادامه داد: میتوانید با اضافه کردن میوه، یک وعده غذایی متعادل را آغاز کنید تا به شما در غلبه بر میل به شیرینیجات، کمک کند. میوههای فصلی برای بیماران دیابتی در دسترس هستند، اما به شرطی که به مقدار متوسط مصرف شوند.
موهان توصیه کرد که سعی کنید در هنگام احساس میل به شیرینی یا حتی تشنگی شدید، با چیز دیگری حواس خود را پرت کنید، زیرا برخی افراد در این هنگام با خوردن مقدار زیادی مواد قندی، اشتباه میکنند. واکنش درست در اینباره، خوردن غذای سالم، نوشیدن آب یا انجام کارهایی است که فرد را از هوس قند، منصرف میکنند.
علاوه بر این، کنترل استرس به بیماران دیابتی کمک میکند، زیرا افزایش استرس ممکن است باعث شود که کالری یا شیرینی بیشتری مصرف شود. یوگا و مدیتیشن را جهت غلبه بر استرس، امتحان کنید.
بر اساس برآورد سازمان جهانی بهداشت، ۴۲۲ میلیون دیابتی در جهان وجود دارند که بیشتر آنها در کشورهای با درآمد متوسط و کم هستند و این بیماری، سالانه باعث مرگ حدود ۱.۶ میلیون تن میشود.