مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از برداشت ۱۸۰ هزار تن انگور در استان در سال جاری خبر داد.
وی افزود: براساس برآوردهای اولیه میزان تولید انگور استان در سال جاری باید به بیش از ۳۰۵ هزار تن میرسید اما بر اثر سرمازدگی و تگرگ حدود ۱۲۵ هزار تن از این نوع محصول نابود شد و به ۱۸۰ هزار تن رسید.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه حدود ۵ درصد تولید انگور معادل ۲۷ هزار تن به صورت تازهخوری و مصارف محلی اعم از غوره و دوشاب مصرف میشود گفت: ۸۵ درصد بقیه معادل ۱۵۳ هزار تن نیز به کشمش کالیفرنی و تیزآبی تبدیل میشود.
وی متوسط عملکرد انگور در آذربایجانشرقی را ۱۸ تن در هکتار دانست و افزود: انگور و فرآوردههای آن از جمله سبزه و کشمش یکی از اقلام صادراتی کشور محسوب میشود و استان از نظر سطح زیرکشت تولید انگور و فرآوردههای آن جایگاه ویژهای در کشور دارد چنان که رقم بیدانه انگور (کشمشی)۹۰ درصد سطح زیر کشت باغهای استان را شامل می شود و ۱۰ درصد بقیه را نیز ارقام دیگری از قبیل فخری، عسگری، حسینی، صاحبی، دستهچین، شاهانی، قوراشیرین یا تبرزه، قره ازوم و خلیلی تشکیل داده است.
بی پروا اضافه کرد: حدود ۹۰ درصد انگور تولیدی امسال معادل ۳۹ هزار تن به کشمش کالیفرنی و حدود ۱۰ درصد معادل ۵ هزار تن به کشمش تیزابی و آفتابی تبدیل میشود و مجموع کشمش فرآوریشده اعم از کالیفرنی و تیزآبی ۴۴ هزار تن است که بیشتر به کشورهای حوزه خلیج فارس و آسیای میانه و روسیه و برخی کشورهای اروپایی و آفریقایی صادر میشود.
وی گفت: فعالان بخش کشاورزی استان علاوه بر فرآوری انگور تولیدی استان بخشی از تولید استانهای همجوار را خریداری و به محصول صادراتی تبدیل میکنند.
به گفته وی ۵۶ واحد صنایع تبدیلی انگور در استان وجود دارد که صاحبان آنها به صورت تخصصی و حرفهای در حال فعالیت هستند.
بی پروا با اشاره به اینکه ملکان رتبه اول را از حیث کارخانههای فرآوری در حال ساخت به خود اختصاص داده است خاطرنشان کرد: ۹۰ درصد محصولات تبدیلی کارخانهها صادراتی است و توسعه در این زمینه به ارزآوری بیشتر منجر میشود.