رییس جمهور کشورمان در دیدار با رییس جمهور ازبکستان در دوشنبه پایتخت تاجیکستان گفت: سطح روابط اقتصادی دو کشور باید متناسب با روابط سیاسی ارتقا یابد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از دوشنبه،رییس جمهور کشورمان در دیدار با رییس جمهور ازبکستان در دوشنبه پایتخت تاجیکستان گفت: سطح روابط اقتصادی دو کشور باید متناسب با روابط سیاسی ارتقا یابد.
آقای رییسی گفت: تحریمها مانع پیشرفت ایران نشدند، اما تلاش میکنیم برطرف شوند، ایران از تشکیل دولتی فراگیر با مشارکت همه گروهها و اقوام در افغانستان حمایت میکند.
رییس جمهور گفت: سطح فعلی روابط اقتصادی تهران و تاشکند هم سطح روابط سیاسی دو کشور نیست و جمهوری اسلامی علاقمند است روابط اقتصادی با ازبکستان را در چارچوب گسترش مناسبات با همسایگان بیش از پیش گسترش دهد.
رییس جمهور کشورمان در دیدار با "شوکت میرزایف" رییس جمهور ازبکستان با تبریک فرا رسیدن سی امین سالروز استقلال ازبکستان افزود: فعال شدن کمیسیون مشترک همکاریها و مشارکت فعالان بخش خصوصی میتواند نقش موثری درگسترش روابط و تعاملات اقتصادی و دو کشور ایفا کند.
آقای رییسی با تبریک ریاست ازبکستان بر دوره آتی سازمان همکاری شانگهای خطاب به همتای ازبک خود گفت: معتقدم نگاه مثبت و سازنده جنابعالی میتواند برای منطقه و کشورهای عضو سازمان شانگهای برکات و ثمرات زیادی به همراه داشته باشد.
رییس جمهور در ادامه سخنان خود در این دیدار با تاکید بر اینکه تحریمها مانع پیشرفت ایران نبوده و نیستند، افزود: در همین حال به دنبال رفع تحریمهای ظالمانه علیه جمهوری اسلامی هستیم.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران از تشکیل دولتی فراگیر و با مشارکت همه گروهها و اقوام در افغانستان که به استقرار صلح و ثبات در این کشور منتج شود، حمایت میکند.
شوکت میرزایف رییس جمهور ازبکستان نیز در این دیدار با ابراز خوشحالی از دیدار با رییس جمهور کشورمان به تجارب و سوابق آقای رییسی در دوره ریاست بر قوه قضائیه و مبارزه موثر با مفاسد اقتصادی اشاره کرد و گفت: بسیار خرسند خواهیم شد که از تجارب شما در این زمینه استفاده کنیم.
رییس جمهور ازبکستان با بیان اینکه دو کشور در عرصه روابط سیاسی حسن تفاهم دارند، خاطرنشان کرد: سوابق تمدنی و تاریخی مشترک دو کشور میتواند نقش مهمی در تسهیل گسترش روابط اقتصادی و فرهنگی فیمابین و ارتقای سطح همکاریهای فعالان اقتصادی بخش خصوصی ایران و ازبکستان داشته باشد.
وی گفت: ازبکستان به دنبال یک نقشه راه عملیاتی برای گسترش روابط اقتصادی با ایران به ویژه در عرصه حمل و نقل و هر چه فعالتر کردن کریدور ارتباطی شمال-جنوب با محوریت بندر چابهار است.