پنجشنبه ای دیگر با شهدا ،سیستان و بلوچستان دیار لالههای افتخار آفرین ،
شهید حسینعلی عالی ، سردار سنگر علم و جنگ
شهید حسینعلی عالی نوجوان ۱۴ ساله اهل روستای جهانگیر شهر زابل است که با آغاز جنگ تحمیلی به جبهه رفت و از او به عنوان شهید فهمیده سیستان و بلوچستان یاد می کنند
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمامرکز سیستان و بلوچستان ، حسینعلی عالی شهید فهمیده سیستان و بلوچستان که به عنوان شهید شاخص ملی و شهید شاخص بسیج دانش آموزی کشور نیز لقب گرفته است علاوه برسنگر علم و مقابله با جهل زمانه درسنگر جنگ نیز در برابر تجاوز دشمن با قامت کوچک خود قد علم کرد و موجب ثبت خاطراتی جاودانه در دفتر تاریخ جنگ و رشادت های جوانان این مرز و بوم شد.
شهید حسینعلی عالی سال ۱۳۴۶ در روستاي جهانيگر در منطقه سیستان چشم به جهان گشود.
وی در سن ۱۴ سالگي به جبهههاي حق عليه باطل رفت و در عملياتهاي والفجر۸، کربلاي یک و کربلاي ۵ شرکت کرد.
قابلیت های وی و دقت عمل «عالي» فرماندهان را واداشت تا مسئوليت واحد اطلاعات عمليات لشکر ۴۱ ثارالله را به او بسپارند و با آغاز عمليات کربلاي ۵ وی مسئوليت فرماندهي اطلاعات لشکر ۴۱ ثارالله و مسئوليت محور را بر عهده گرفت.
در شب عملیات کربلای ۵ در حالی که وقت تنگ بود و نيروهای رزمنده بايد از ميادين مين ميگذشتند حسينعلي آخرين نماز را با عشق شهادت قامت بست و پس از سلام به آسمانيان بر روي سيمهاي خاردار خوابيد تا معبر نيروهاي اسلام باز شود که در همين حال تيري به پهلوي سردار ۱۹ ساله لشکر ۴۱ ثارالله اصابت کرد و از همین رو سرلشکرقاسم سلیمانی از وی در این عملیات به عنوان نوجوان شجاع زابلی یاد که راه را برای پیروزی رزمندگان با قامتش باز کرد.
حیدری نسب همرزم شهید می گوید :مدیریت، مسئولیتپذیری، ولایتمداری،اطاعت و فرمانبرداری، احترام و روحیه مشورت از خصوصیات بارز این شهید والامقام بود و همین ویژگیها موجب شد تا در سن کم در عملیات «کربلای5» از سوی حاج قاسم سلیمانی مسئول محور عملیات لشکر ۴۱ ثارالله به او سپرده شود.
قدرت فرماندهی خوبی داشت. ادب و رفتاش باعث جذب رزمندگان به او شده بود. در انجام فرایض و عمل به مستحبات و قرائت قرآن و دعا کوشا بود
وی بیان کرد:حسینعلی عالی در عملیات کربلای ۴ کربلای ۵ و والفجر ۸ حضور داشت
وی افزود:در شب نوزدهم دیماه 1365 در حالی که رزمندگان در منطقه «شلمچه» در حال عبور از زمینی پر از آب بودند،به موانعی همچون میدان مین و 100 متر سیم خاردار فرش شده بر زمین میرسند.
تخریب چی سیمها را میچیند که در همین لحظه دشمن منور هشدار دهنده را شلیک میکند. در این درگیری گلولهای به پهلوی حسینعلی برخورد میکند اما او برای اینکه رزمندگان دیگر بتوانند از آن مهلکه نجات یابند و خط دشمن شکسته شود خودش را روی سیم خاردارها میاندازد و بعد از ساعتی پیکر بی جان او مشاهده می شود .
دانش آموزان به عنوان نسل جوان و پویای جامعه در پیروزی انقلاب اسلامی و سال های دفاع مقدس نقشی مهم و سازنده داشته که شهادت بیش از ۳۶ هزار دانش آموز در دوران دفاع مقدس و خاطره فراموش نشدنی شهیدانی همچون حسین فهمیده و یا حسینعلی عالی شهید فهمیده سیستان و بلوچستان گواه این ادعا است.
این استان از بدو انقلاب تا کنون شهدای گرانقدری تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی کرده است.
سیستان و بلوچستان از شمال تا جنوب مهد پرورش دلیر مردانی است که نام آنها در تاریخ پر آوازه این دیار همچنان می درخشد.
دلاور مردان شیعه و سنی که در برابر تجاوز و زیاده گویی های دشمنان قسم خورده ایران اسلامی قد علم کردند و با اهدای خون خود اجازه تعرض به خاک میهنشان را به هیچ قدرت منطقه ای و جهانی ندادند.
یادی می کنیم از شهید پرورش یافته مکتب سلیمانی ، شهيداني که تا ابد ياد و خاطره شان برصفحه سپيد روزگار با عزت و عظمت به يادگار و ماندگار خواهد ماند.
اکنون ماهستيم و رسالت آن خاکيان عرش نشين .