با توجه به تاثیر رژیم غذایی بر سیستم ایمنی بدن و شرایط کرونایی، از مصرف برخی مواد غذایی در دوران این بیماری همه گیر باید پرهیز شود.
مواد غذایی پرنمک، شیرین و پرچرب باعث اضافهوزن و چاقی و همچنین افزایش احتمال ابتلا به کرونا، دیابت، پرفشاری خون، چربی خون بالا، کبد چرب و ... میشوند و خود این بیماریها خطر ابتلا و مرگ ناشی از کووید- ۱۹ را افزایش میدهد.
در دوران کرونا به جای مصرف نوشابه و نوشیدنیهای شیرین، از دوغ یا ماءالشعیرهای بدون قند در وعدههای غذایی استفاده و مصرف سس مایونز را محدود کنید. سالاد خود را با چاشنیهایی همچون انواع سرکه، آبغوره، آبلیمو، آب نارنج و سبزیجات معطر میل کنید.
ماست و شیر و پنیر کم چرب هر روز مصرف کنید در عوض استفاده از فستفودها مثل انواع پیتزا، سوسیس و کالباس و غذاهای کنسروی را که حاوی سدیم و نمک زیادی هستند را محدود کنید.
در دوران قرنطینه به جای مصرف تنقلات چرب و پرنمک مانند آجیل و تخمههای نمکی، چیپس، انواع پفک و مواد شیرین مانند انواع شیرینی و بیسکویت و نوشیدنیهای شیرینشده با قند، از انواع میوهها استفاده کنید.
مواد غذایی خریداریشده را به شیوه سالم آماده و مصرف کنید. از روشهای بخارپز یا آبپز کردن به جای سرخ کردن استفاده کنید. در صورت تمایل به سرخ کردن، با مقدار کمی روغن به مدت کوتاه تفت بدهید. نمکدان را از سفرههای خود حذف و از چاشنیهای دیگر برای مزهدار شدن غذا استفاده کنید.
ادویهجات را جایگزین نمکدان کنید، نمک مصرفی روزانه باید کمتر از پنج گرم یعنی کمتر از یک قاشق چایخوری باشد. این مقدار شامل نمکی که به طور طبیعی در غذاها وجود دارد نیز میشود. برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک در تهیه غذاها به جای نمک از سبزیهای تازه، سیر، لیموترش، آب نارنج، آویشن، شوید و غیر استفاده کنید.