کارشناسان تغذیه می گویند استفاده از لواشک به عنوان یک میان وعده مناسب و مفید به شمار میآید.
طبق توصیه متخصصان، استفاده از لواشک به عنوان یک میان وعده مناسب و مفید به شمار میآید. خواص لواشک به نوع میوه آن بستگی دارد به عنوان مثال آلو برای درمان یبوست مفید است، ولی نتیجه لواشک سیب بلعکس خواهد بود.
انواع لواشک و درمان دارویی آن
لواشک زغال اخته:
به علت وجود مواد ضد میکروبی در آن موجب جلوگیری از ابتلا به عفونتهای ادراری در بانوان میشود همچنین این نوع لواشک در جلوگیری از افزایش خطر ابتلا به عفونتهای مجاری ادراری و از بین رفتن و رفع بی خوابی تأثیر زیادی دارد.
لواشک لیمو:
به علت اینکه حاوی اسید ضد میکروبی قوی بوده تاثیر زیادی در دفع سنگ کلیه، آلرژی و لاغری دارد.
لواشک انار:
لواشک انار در متعادل کردن اوره و کلسترول، از بین بردن و دفع سموم بدن و تعدیل مایعات نقش چشمگیری دارد.
لواشک زرشک:
لواشک زرشک در کاهش تب، متعادل کردن فشار خون، کنترل ضربان قلب، درمان دردهای روماتیسمی و مفصلی تاثیر فراوانی دارد.
لواشک آلو:
بر اساس توصیه متخصصان لواشک آلو حاوی مواد ضد میکروبی، ضد ویروس و ضد باکتری است. مصرف این لواشک در ایجاد تحریک روده و در تنظیم عملکرد سیستم گوارشی بدن مفید است.
لواشک زرشک:
در هر ۱۰۰گرم از لواشک زرشک ۲/۱۶ گرم فروکتوز، ۵/۲ گرم فیبر خام، ۶/۲ میلی گرم سدیم، ۳/۴۳ میلی گرم آهن و ۸/۳۵۲ کیلو کالری نهفته است.
در صورت توان، لواشکها باید یکنواخت و ضخامت آنها بین ۱-۵ میلی متر باشد. لواشکها باید به رنگ طبیعی میوه درون آنها یا کمی تیره تر باشد، در ضمن بوی ترشیدگی، سوختگی یا کپک زدگی فاسد بودن لواشک را نشان میدهد.
وجود هر یک از مواد خارجی درون لواشک از جمله هسته، تکههای پوست، دانه، دم میوه، برگ، خاک، شن و کاه ممنوع است. یکی از مهمترین توصیهها، بهداشتی بودن لواشکهاست.
شکر و نمک زیاد موجود در انواع لواشکها برای ملس شدن آنها موجب افزایش ابتلا به دیابت و فشار خون میشود. علاوه بر عوارض لواشکها که در بالا عنوان شد باید به تمیز نبودن آنها نیز اشاره کرد. این لواشکها که اغلب در رنگها و طعمهای مختلفی با عنوان لواشکهای خانگی وارد بازار میشوند بسیار غیر بهداشتی هستند.
منبع خبر : بهداشت نیوز