رئیس سازمان شیلات ایران گفت: پیش بینیها مبنی بر آن است که مطابق برنامه ششم توسعه در سال ۱۴۰۰، یک میلیون و ۵۱۱ هزار تن محصولات شیلاتی در کشور تولید شود.
وی گفت: طرحهایی هم در استانهای ساحلی و غیرساحلی در هفته دولت به بهره برداری رسیده است که بیشتر طرحهای پرورش ماهی در دریا، پرورش میگو و سایر آبزیان بوده است.
خون میرزایی ابراز امیدواری کرد: سال ۱۴۰۰، سال افزایش جذب سرمایهگذاری در بخش شیلاتی باشد و پروژههای بیشتری بهره برداری شود.
وی با اشاره به پروژههای بزرگ نیمه کاره شیلاتی گفت: این پروژهها مربوط به پرورش میگو و ماهی در دریا است، همچنین اسکلههایی را داریم که امیدواریم تا پایان سال به بهره برداری برسد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با میزان تولید شیلاتی مطابق با تکلیف برنامه در سال ۱۴۰۰ خاطرنشان کرد: ما امسال مطابق برنامه باید ۷۰۰هزار تن صید، ۸۱۱ هزار تن آبزی پروری و در مجموع یک میلیون و ۵۱۱ هزار تن تولید محصولات شیلاتی داشته باشیم که در زمینه صید اطمینان داریم که به تکلیف برنامه خواهیم رسید.
وی افزود: از این میزان حدود ۲۰۰ هزار تن پرورش ماهی در دریا است که از برنامه ششم توسعه عقب هستیم و با بومیسازی انجام شده در زمینه تجهیزات قفس توسط شرکتهای داخلی و استفاده از این تجهیزات در دریا، امیدواریم این خودکفایی داخلی به ما کمک کند تا عقب ماندگی در این نوع پرورش را جبران کنیم.
رئیس سازمان شیلات ایران بیان کرد: با توسعه سرمایهگذاریها و پروژههای جدید به توسعه بخش آبزیپروری امیدواریم، اما خشکسالی بر روی تولیدات تاثیر منفی چشمگیری گذاشته است و درجاتی از کاهش تولید را در ماهیان گرمابی و سردآبی داشتهایم.
خون میرزایی با بیان این که به فصل بهرهبرداری میگو نزدیک شدهایم، تصریح کرد: امسال نسبت به سال گذشته حدود ۱۵ درصد سطح زیر کشت افزایش یافته و تولید میگو از ۴۹ هزار تن در سال گذشته به حدود ۶۰ هزار تن در سال جاری خواهد رسید.
وی در ادامه با اشاره به سرمایهگذاریهای انجام شده در بخش شیلات گفت: بیش از یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری در سال گذشته در بخش شیلات انجام شده که در این بخش بی سابقه بوده است و با توجه به ظرفیت جذب سرمایه گذاری در این بخش امیدواریم این روند ادامه پیدا کند.
رئیس سازمان شیلات ایران ابراز امیدواری کرد: با اقدامات انجام شده، تراز تجاری و مصرف سرانه آبزیان در سال ۱۴۰۰ افزایش پیدا کند.
وی افزود: مصرف سرانه ماهی در سال ۹۹، ۱۳.۴ کیلوگرم بود که تکلیف سال ۱۴۰۰، افزایش آن تا ۱۴.۸ کیلوگرم است که امیدواریم به این اهداف برسیم.
امضای تفاهم نامه برای راه اندازی بورس آبزیان
خون میرزایی در رابطه با اقدامات انجام شده در حوزه صید و صیادی عنوان کرد: در سال گذشته میزان صید ۷۱۵ هزار تن بود که ۸ درصد از برنامه جلوتر بودیم، برنامه ما این است که با حفظ اشتغال پایدار جامعه صیادی تا جای ممکن از فشار به منابع و ذخایر پرهیز کرده و میزان صید را از تکالیف برنامه توسعهای فراتر نبریم، بنابراین توسعه کمی صید و صیادی با احتیاط دنبال میشود، اما توسعه کیفی و زنجیره ارزش را برای توسعه صیادی و آبزی پروری دنبال میکنیم.
وی افزود: تفاهم نامههایی را در زمینه بهبود صید و صیادی و ارزش افزوده آن با یونیدو امضا کردهایم، همچنین تفاهمنامه سه جانبهای را با شرکت سرمایهگذاری تجاری سازمان منطقه آزاد چابهار و مجموعه بهاران برای انواع خدمات صیادی امضا کردیم و امیدواریم جامعه صیادی ما در دو استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان از مزایای آن بهرهمند شوند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با امضای تفاهمنامه با بورس گفت: امیدواریم با امضای این تفاهمنامه، بورس آبزیان هر چه سریعتر ایجاد شود و یک ارتقا در زنجیره ارزش صید و صیادی و خدمات بهتر برای جامعه صیادی رقم بخورد.