مجری طرح چغندر قند از پیشبینی تولید نزدیک به ۷ میلیون تن چغندرقند بهاره و پاییزه در سال زراعی جاری خبر داد.
حصادی افزود: انتظار میرود از این میزان تولید چغندرقند، نزدیک به ۹۵۰ هزار تن شکر استحصال و تولید شود.
وی در همین حال گفت: برداشت و بهره برداری از بیش از ۱۰۰ هزار هکتار مزارع چغندرقند بهاره به طور پراکنده در برخی مناطق غربی کشور آغاز شده است.
حصادی با اشاره به شروع فصل کشت پاییزه چغندرقند و زمان انعقاد قرارداد کشت، ابراز امیدواری کرد: قبل از شروع فصل کشت پاییزه چغندرقند، قیمت تضمینی این محصول مصوب و اعلام شود.
وی گفت: اعلام به موقع قیمت تضمینی خرید چغندرقند میتواند بر میزان استقبال و افزایش کشت به ویژه در شرایط خشکسالی تاثیر داشته باشد.
مجری طرح چغندرقند کشور افزود: به دلیل شرایط خشکسالی و اعلام نشدن سهمیه آب برای کشت پاییزه چغندرقند در برخی استانها، نگرانیهایی بوجود آمده که خوشبختانه به طور جدی از سوی سازمانهای جهاد کشاورزی در حال پیگیری است.
وی به قیمت تضمینی پیشنهادی ۷۵۰۰ تومانی برای هر کیلوگرم گندم در سال زراعی آینده اشاره کرد و گفت: با توجه به این که در هر سال قیمت تضمینی خرید چغندرقند حدود ۲۵ درصد قیمت تضمینی خرید گندم تعیین و اعلام میشود، برآورد میکنیم که قیمت تضمینی خرید هر کیلوگرم چغندرقند برای سال زراعی آینده حداقل به ۱۸۷۵ تومان برسد.
حصادی ابراز امیدواری کرد با توجه به افزایش قیمت جهانی شکر و مقرون به صرفهترشدن تولید شکر در کشور، تعیین قیمت تضمینی خرید چغندرقند متناسب با هزینههای تولید و حاشیه نسبی سود چغندرکاران در دستور کار شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی قرار گیرد و پیش از مهرماه امسال تصویب و اعلام شود.