با پافشاری و تلاشهای مخالفان برده داری و نژاد پرستی در انگلیس، مجسمه دو برده دار با ۱۱۵ سال قدمت پایین کشیده میشود.
پس از شکایتها و رنگ پاشیهای مکرر، دانشگاه گلد اسمیت اعلام کرد تصمیم گرفته است مجسمه «فرانسیس درک» و «لرد نلسون» را بردارد.
دیلی اکسپرس در این باره نوشت: از سال ۲۰۱۹ گروه ضد نژاد پرستی در گلد اسمیت شروع به فعالیت کرد و خواهان حذف مجسمه برده داران شد.
دانشگاه گلد اسمیت اعلام کرد: پس از نظرسنجی انلاین از دانشجویان، تصمیم گرفته است این مجسمهها را بر دارد.
فرانسیس دریک، دریادار انگلیسی بود که در خرید و فروش بردهها در دوران استعمار انگلیس نقش مهمی ایفا کرد.
لرد نلسون نیز دریادار مشهور انگلیسی است که در نبردهای مختلف دریایی که مهمترین آن نبرد ترافالگار بود توانست نیروی دریایی انگلیس را پس از شکست فرانسه و اسپانیا به عنوان نیروی برتر دریایی معرفی کند. او نیز متهم به نژاد پرستی و برده داری است.
مجسمه لرد نلسون سالهاست بر روی پایهای بلند بر فراز میدان تاریخی ترافالگار و یکی از اماکن گردشگری انگلیس در مرکز سیاسی لندن خود نمایی میکند.
بر اساس قوانین شهرداری انگلیس هر گونه دست بردن در ساختمانهای قدیمی ممنوع است و فقط با مجوز کتبی از شهرداری ممکن خواهد بود.
پس از به راه افتادن جنبش "جان سیاهان مهم" است که در پی قتل جورج فلوید زیر زانوی پلیس امریکا پدید امد، اعضای این جنبش و فعالان حقوق بشر حذف دهها مجسمه از نژادپرستان و برده داران را خواستار شدند و چندین مجسمه را نیز مردم انگلیس به زیر کشیدند و یا با وارد کردن خسارت و رنگ پاشی به آنها خشم خود را علیه تکریم نژاد پرستی و برده داری ابراز کردند.
از جمله مجسمههایی که هدف این حملات قرار گرفت مجسمه وینستون چرچیل سیاستمدار و نخست وزیر مشهور انگلیس بود که دولت مجبور شد مجسمه او را با حفاظ فلزی بپوشاند و اکنون نیز علاوه بر قرار دادن نردههای اهنی برای محافظت از آن، اطراف این مجسمه نیز پلیس نگهبانی میدهد.
دهها نفر از اعضای جنبش ضد نژادپرستی و برده داری در خرداد سال ۱۳۹۹، مجسمه ادوارد کلستون را از یکی از میادین اصلی شهر بریستول انگلیس سرنگون کردند و به رودخانه انداختند.
مخالفان نژاد پرستی اعلام کردند کلستون و شبکه اش بیش از یکصد هزار زن و مرد و کودک را از افریقا ربودند و در اروپا و قاره امریکا به فروش رساندند.
جنبش ضد نژادپرستی و نمادهای برده داری در انگلیس برچیدن دست کم ۷۸ مجسمه و نماد برده داری در این کشور را خواستار شده اند.