مصرف مواد غذایی سوخته و نیمه سوخته خطر ابتلاء به سرطانهای روده، معده و مری را افزایش میدهد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، کارشناس ارشد سم شناسی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: امروزه محققان به این نتیجه رسیدهاند که مصرف غذای سوخته و نیمه سوخته خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهد و این موضوع تا حد زیادی به دلیل شکلگیری مادهای به نام «آکریل آمید» است که هنگام پخت غذا در درجه حرارت بالا ایجاد میشود.
محمد شاطرپور با بیان اینکه این ماده در بعضی از غذاها مثل؛ غلات، چیپس، سیبزمینی و سایر غذاهای حاوی نشاسته، قهوه، بیسکویت، نان برشته، گوشت کبابی، سیبزمینی کبابی و ... وجود دارد، افزود: یکی از عوامل اصلی سرطانهای مری، معده و روده مصرف زیاد اینگونه مواد غذایی است.
وی با بیان اینکه آکریل آمید موجود در غذای سوخته علاوه بر افزایش سرطانهای روده و مثانه سبب آسیب رساندن به سیستم عصبی و همچنین باعث ناباروری در مردان میشود، اظهار داشت: این ماده در گوشت، محصولات لبنی و غذاهای دریایی یا غذاهای خام و گیاهی وجود ندارد و آب پز و بخارپز کردن غذا از شکل گیری آن جلوگیری میکند.
بیشتر بخوانید: سرطان سینه، یک چهارم سرطانهای خوزستان
شاطرپور در پایان به عموم مردم توصیه کرد: جهت تضمین سلامتی خود و خانواده، غذاها را کمتر سرخ کنیم، از مصرف غذاهای آماده تاحد امکان خودداری کرده و از غذاهای سالم خانگی بیشتر استفاده نماییم.