تفاوت خواص زیتون سبز و سیاه
زیتون از نظر رنگ دارای انواع مختلفی است که مهمترین آنها سبز و مشکی است. زیتونها به طور طبیعی دارای این رنگها هستند، ولی گاهی رنگ سبز زیتون با استفاده از ترکیبات آهن تیره می شود.
به گزارش
گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما، ترکیبات غذایی زیتون سیاه و سبز تقریباً یکسان است. بزرگترین تفاوت غذایی در میزان سدیم آنها است - زیتون سبز دو برابر بیشتر از زیتون سیاه دارای سدیم است. تفاوت رنگ زیتونها اولا به این دلیل است که قبل از رسیدن زیتون آنها را میچیند البته تحت تأثیر روشهای فرآوری نیز قرار میگیرند.
میزان مصرف زیتون سیاه:
به زیتون سیاه اجازه میدهند تا روی درخت به اندازه کافی برسد. زیتونهای سیاه هم در محلول قلیایی خوابانده میشوند تا تلخی طبیعی آنها را از بین ببرند، بعد به واسطه محلول آب نمک طعم آنها بهبود مییابد. زیتون سیاه بر اساس اندازه درجه بندی میشود. مقدار ۱۵ گرم برای مصرف یک وعده حاوی شش عدد زیتون کوچک، پنج عدد متوسط، چهار عدد بزرگ، سه عدد خیلی بزرگ یا درشت، دو عدد بسیار بزرگ، یک زیتون فوق العاده بزرگ، ۲ قاشق غذاخوری زیتون بریده شده یا ۱ و ۱/۳ قاشق غذاخوری زیتون سیاه خرد شده است.
خواص زیتون سیاه برای زنان باردار
زیتون و روغن آن نقشی اساسی در رشد و نمو جنین در طول دوران بارداری دارند. مطالعات نشان میدهد، رشد فرزندان مادرانی که در دوران بارداری از زیتون و روغن زیتون استفاده کردند از لحاظ قد و وزن و رفتار بهتر هست از آنجایی که جنین برای رشد به ویتامین E نیاز دارد با وجود اینکه این ویتامین در روغن زیتون چندان فراوان نیست، اما کیفیت کافی را به علت مقاومتش در مقابل اکسیداسیون دارا میباشد؛ لذا استفاده از روغن زیتون در دوران بارداری بسیار موثر میباشد.
اطلاعات تغذیهای زیتون سیاه و سبز
یک وعده ۱۵ گرمی زیتون سبز حاوی ۲۰ کالری است، در حالی که زیتون سیاه حاوی ۲۵ کالری است. این کالریها عمدتا از چربی تأمین میشوند - ۲ گرم چربی کل، یعنی کمتر از ۰.۵ گرم چربی اشباع یا چربی چند غیر اشباع و ۱.۵ گرم چربی تک غیر اشباع سالم برای قلب. در یک وعده کمتر از ۰.۵ گرم پروتئین، ۱ گرم کربوهیدرات، ۰.۵ گرم فیبر و هیچ کلسترول یا چربی ترانس وجود ندارد. مقدار پیشنهادی برای یک وعده فقط حاوی مقادیر کمی ویتامین و مواد معدنی است - یعنی ۲ درصد از مقدار روزانه ویتامین E و ۱ درصد DV برای ویتامین A.