گیوه بافی و گیوه دوزی از قدیمیترین صنایع دستی است که در خوزستان رایج بوده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، رییس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شوشتر گفت:صنایع دستی هر سرزمینی معرّف هنر و تمدن آن سرزمین است.
چهارمحالی افزود:در خوزستان به دلیل گرمی هوا، لباسها و کفشهایی مورد نیاز بوده است که به مقاومت افراد در برابر گرما کمک کند که یکی از این صنایع گیوه بافی است.
وی اظهار داشت:گیوه بافی و گیوه دوزی از قدیمیترین صنایع دستی است که در خوزستان رایج بوده است.
چهارمحالی افزود:گیوه نوعی کفش است که رویه آن از نخ پنبهای بافته میشود و آن رویه بر کف چرمی قرار میگیرد که بسیار راحت و مناسب با آب و هوای ایران است و الیاف و مواد اولیهی طبیعی به کار رفته در آن به سلامت پاها کمک میکند.
رییس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شوشتر گفت:تولید گیوه سه مرحله دارد: رویه چینی از نخ پنبهای تهیه میشود که باعث رسیدن هوا به پا شده و آن را خنک نگاه میدارد، تخت کشی با استفاده از چرم ساخت کف گیوه است و توسط مردان صورت میپذیرد و گیوه دوزی عبارت است از اتصال کف و رویه که با استفاده از دوالهای چرمی صورت میگیرد.
چهارمحالی اظهار داشت:شوشتر، دزفول و بهبهان در تولید این کالای هنری، سابقهای دیرینه دارند. البته مدل و نوع گیوه در هر شهر با شهر دیگر تفاوتهایی دارد.
بیشتر بخوانید:نساجی هنری زیبا و ماندگار
رییس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شوشتر گفت :هرچند امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی، گیوه بافی رونق چندانی ندارد، اما هنوز هستند کسانی که گیوه را نه تنها با نخ و سوزن و چرم که با عشق تولید میکنند و آن را به پای دوستداران میرسانند.