پخش زنده
امروز: -
شیوند روستایی با جمعیت تقریبا ۵ هزار نفر در شمالیترین نقطه شهرستان ایذه، در بین چند قله از کوه برفگیر منگشت قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، یکی از کارشناسان اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دراین منطقه میگوید: روستای شیوند از جاذبههای گردشگری دهدز، به دلیل همجواری با دریاچه سد و رودخانه کارون از یکسو و رشته کوههای زاگرس با جنگلهای بلوط، رودخانه ها، آبراهها، آبشارها، صخرهها و نیز برخورداری از طبیعت مطلوب از سوی دیگر از جذابیتهای بی نظیری برای گردشگری برخوردار است.
سید خداداد حسینی افزود: روستای شیوند به قدری زیبا و دل انگیز است که به واسطه خصوصیات فراوان چشمان هر گردشگری را خیره میکند.
وی ادامه داد:، چون منطقه شیوند بخشی از مناطق حفاظت شده شالو و منگشت است به همین دلیل تصمیم گیری در رابطه با نوع گردشگری و طراحی محورها و پهنههای گردشگری در آن باید تابع ضوابط، مقررات و قوانین طرحهای گردشگری و اکو توریستی در منطقه حفاظت شده باشد.
حسینی خاطر نشان کرد: روستای شیوند با جمعیتی ۵۰۰ خانواری از سه روستای بزرگ شیوند، روستای نوشیوند و پشت آسیاب تشکیل شده و از توابع دهستان دنباله رود شمالی، بخش دهدز شهرستان ایذه محسوب میشود.
وی در ادامه افزود: این روستا در دل منطقه حفاظت شده منگشت و شالو واقع شده که رودخانه کارون از شـــرق آن میگذرد. آبشار بلند و مرتفع روستای شیوند نیز از دل کوه فاصلهای حدود چهار کیلومتر را طی میکند و به دریاچه میریزد.
معروفیت جهانی انار شیوند
دیگر کارشناسان نیز از جاذبههای این منطقه زیبا میگویند: باغهای پرتعداد انارکه معروفیت جهانی دارد همچنین گردو و انگورکه در فصول مختلف سال با پرتوی زیبای خود چشمنوازی میکند و هر گردشگری را بهخود جذب میکند.
ثبت ملی آبشار شیوند
سید خداداد حسینی معتقد است: شاید وجود یک منطقه با شباهت بسیار نزدیک به مناطق کوهستانی شمال کشور، در گرمترین استان کشور کمی غیرمنتظره بهنظر میآید، ولی شیوند با آبشاری که ثبت ملی شده است، مرتفع خود بر این نوشتار ما صحت و واقعیت میگذارد.
وی در ادامه گفت: کاروانسرای عباسی و امامزاده محمد، سیاه چال قدیمی که زمانی به عنوان زندان از آن استفاده میشده و ۲۵ متر عمق دارد همچنین کتیبههای بردگاری و آثار نقش برجسته در هر طرف روستا از جمله آثار تاریخی این منطقه است.
این کارشناس میگوید: بخش اقتصاد این روستا بر پایه فعالیتهای زراعی، باغداری، دامداری و پرورش زنبورعسل استوار است.
اهالی روستای شیوند به زبان پارسی با گویش لری سخن میگویند و برگزاری مراسم اعیاد ملی و مذهبی در میان مردم روستای شیوند اهمیتی بالایی دارد.
مردمی نجیب و بی آلایش
اهالی این منطقه مردمانی خوب، مهربان، مهمان نواز و خوشرو هستند.
حتما با شنیدن این اوصاف مشتاق هستید که به این منطقه سری بزنید، برای رفتن به روستای شیوند باید در جاده ایذه- دهدز کمی پس از سد کارون ۳، از راهی انحرافی که در سمت راست جاده است به سمت دریاچه بروید. در ساحل دریاچه باید سوار شناورهایی مخصوص به نام بارج شوید. بارج فقط اهالی را جابجا نمیکند بلکه تراکتور و ماشین آلات سبک و سنگین را هم جابجا میکند.
فصل سفر به شیوند
بهترین فصل بازدید از روستای شیوند از اواخر زمستان تا اوایل اردیبهشت ماه است. در آن زمان هم آب و هوا خوب است هم سرسبزی طبیعت وحشی حالتی بهشتی به خود گرفته است. اما پاییز شیوند نیز بسیار دیدنی است. در این فصل جنگل انبوهکوهستانی به رنگهای مختلفی در میآید و بسیار دل انگیز و روح بخش میشود.
بیشتر بخوانید :تلاش برای تکمیل طرح شهرک گردشگری گُدار مسجدسلیمان
اگر به دنبال ثبت لحظاتی پاییزی در قاب تصویر هستیدبه این منطقه سفر کنید و خیالتان راحت باشد چون نسبت به جنگلهای شمالی کشور از انبوه جمعیت خبری نیست.