مجری طرح توسعه سامانههای نوین اعلام کرد، امسال برای اجرای ۵ هزار هکتار طرح پایلوت هوشمندسازی سامانههای نوین آبیاری در استانهای مختلف برنامهریزی شده است.
عباسی افزود: هوشمندسازی در ارتقای کیفی سامانههای نوین آبیاری موثر است و بهرهوری سامانهها را افزایش میدهد.
وی، بومیسازی تکنولوژیهای مربوط به هوشمندسازی را از دیگر برنامههای معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد و اظهار داشت: در این راستا قصد داریم طرحهای الگویی اجرا کنیم تا تکنولوژیهای مناسب برای هر یک از سامانههای نوین آبیاری را در مناطق مختلف با توجه به شرایط اقلیمی و اجتماعی شناسایی و به کشاورزان و شرکتهای خصوصی پیشنهاد دهیم.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: با هوشمندسازی سامانههای نوین آبیاری، دخالت انسان در بهرهبرداری از سامانهها کم و به ابزار، سنسورها و تجهیزات داخل مزرعه منتقل میشود.
وی با بیان این که هوشمندسازی سامانههای نوین آبیاری تاکنون به صورت خودجوش در برخی از اراضی کشاورزی از سوی بهرهبرداران اجرا شده است، گفت: بهرهبرداران با توجه به مزایای سامانههای هوشمند آبیاری، آن را اجرا کردهاند.
عباسی ادامه داد: بعضی از پایلوتها نیز تاکنون توسط شرکتهای خصوصی به منظور توسعه تکنولوژیهای هوشمندسازی با توافق بهرهبرداران در اراضی کشاورزی اجرا شده است.