به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای محمود حجتی در هفتمین همایش سراسری کشت محصولات زراعی (۹۸ تا ۹۹) افزود: امروز بعد از اینکه مطمئن شدم صحبتهای من پخش زنده نیست چند موضوع را مطرح میکنم و آن برخی کاغذبازی ها، آیین نامه ها، بخشنامهها و همچنین آلودگیهای اداری است که برای مردم مشکل ایجاد میکند.
وی اضافه کرد: متاسفانه در گوشه و کنار، شاهد آلودگیهایی هستیم به همین علت به حراست و بازرسی ماموریت داده ام و ابلاغ کرده ام که این موارد را پیگیری کنند.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: گویا برخی در زیرمجموعههای وزارتخانه هستند که وقتی مردم مراجعه میکنند برای آنها موانع ایجاد و گرفتارشان میکنند تا بعد بتوانند با این موانع کذایی، از مردم اخاذی و طلب رشوه کنند که متاسفانه این موارد در حال افزایش است.
آقای حجتی خطاب به مدیران این وزارتخانه افزود: باید همه مراقبت و در صحنه حضور پیدا کنیم و اجازه ندهیم این اتفاقات بیفتد همچنین به ارباب رجوع بگوییم اگر برای شما در جایی مشکلی پیش میآید به ما اطلاع دهید تا پیگیری کنیم.
وی گفت: نباید اینگونه باشد که فردی برای کارش در ادارات ما حاضر میشود کارمند اداره برای فراهم کردن مقدمات رشوه، کار این فرد را گره بزند و تا به هدفش نرسد مشکل ارباب رجوع را حل نکند.
وزیرجهاد کشاورزی تاکید کرد: باید در استانها و شهرستانها دستیار ویژهای برای رسیدگی به امور پاسخگویی مردم تعیین کنید که مدام در اتاقها و دفاتر حاضر شوند تا اگر موضوعی را مشاهده کردند که با واقعیت همخوانی دارد کارمند را از منجلابی که در آن غوطه ور شده نجات دهند.
آقای حجتی ادامه داد: میدانم که حقوق کارمندان وزارتخانه با وجود مشغله زیاد کاری، از بیشتر دستگاهها کمتر است، اما ما آن روی سکه را باید ببینیم که خود را مدیون مردم بدانیم، زیرا مسئولیتی که بر اساس اختیار پذیرفتیم میتوانستیم نپذیریم ضمن اینکه باید حضور مردم را نعمت و لطف الهی و کار برای آنها را باقیات صالحات بدانیم.
وی گفت: برخی آیین نامه ها، بخشنامهها و مصوبات واقعا برای ارباب رجوع مشکل ایجاد میکند که ما برای اصلاح در این زمینه گامهایی را برداشته ایم و اگر مدیران وزارتخانه پیشنهاداتی دارند مطرح کنند تا پیگیری کنیم.
آقای حجتی افزود: نباید به مردم سخت بگیریم بلکه باید اجازه دهیم شرایط تولید برای آنها آسان شود همچنین باید در حل مشکل مردم مشتاق باشیم و آنها را در اتاقها سرگردان نکنیم، اما برخی وقتی ارباب رجوع به آنها مراجعه میکند در ذهن شان این است که چگونه پاسخ نه به آن بدهند.
وزیرجهاد کشاورزی با ذکر یک نمونه عینی در خصوص صدور پروانه آب گفت: به مراجعه کننده گفته بودند که باید پروانه آب شما معتبر باشد به این بهانه که در بخشنامه " پروانه آب معتبر" نوشته شده است که این موضوع خود باعث معطلی دوساله متقاضی و استیصالش شده بود.
حجتی ادامه داد: ما صرفا با حذف کلمه "معتبر" موضوع را حل کردیم و گفتیم اگر چنین مسالهای مانع کار است چرا همان دو سال پیش پیشنهاد حذف آن را ندادید.
وی با بیان اینکه باید ما شرایط و امکانات امروز خودمان را با نسلهای بسیار قدیمی و آبا و اجداد خودمان مقایسه کنیم گفت: چگونه آبا و اجداد ما با آن امکانات کم و شرایط سخت، دهها کیلومتر قنوات و صدها متر چاه با نقشه دقیق طراحی و اجرا میکردند، اما ما امروزه با وجود فناوریهای پیشرفته نمیتوانیم ظرفیتها را افزایش دهیم.
وزیرجهاد کشاورزی افزود: با وجود همه مشکلات اگر ما با امکانات موجود نتوانیم کار قابل انجام را انجام دهیم خود را مدیون میکنیم در حالیکه در یک پیچ تاریخی قرار داریم و میشود از این امکانات بهره مندی بیشتری کسب کرد.
آقای حجتی گفت: آیا واقعا برای آب آن اندازه ارزش قائلیم که قیافه هم میگیریم؟ پاسخ منفی است. حتی گاهی اوقات طلبکار هم میشویم که کار بسیار بزرگی کردیم البته این نافی زحمات نیست، اما مهم این است که بهره وری تا چه میزان افزایش پیدا میکند.
وزیر کشاورزی: تولید محصولات کشاورزی کشور از سال ۹۲ تا پایان سال ۹۷ در حالی که با خشکسالی مواجه بودیم، ۲۶ درصد افزایش داشت
آقای محمود حجتی در هفتمین همایش سراسری کشت محصولات زراعی (۹۸ تا ۹۹) افزود: تولید محصولات کشاورزی کشور از سال ۹۲ تا پایان سال ۹۷ در حالی که با خشکسالی و مشکل آب مواجه بودیم ۲۶ درصد رشد داشته است.
وزیر کشاورزی گفت: این افزایش نشان میدهد میتوان با برنامه ریزی بهتر و همت بیشتر و همچنین استفاده از فناوریهای نوین برای آبیاری، بهره وری را افزایش داد.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر با حمایتهای مقام معظم رهبری، دولت، متولیان امر و کشاورزان، اقدامات مناسبی در زمینه آب و خاک در کشور انجام شده است که در نوع خود بی نظیر است، گفت: این اقدامات و سرمایه گذاریها باید اکنون نتیجه اش را در بهره وری و همچنین افزایش تولید محصولات کشاورزی شاهد باشیم.
وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: خوشبختانه سیستم آبیاری نوین در سالهای گذشته رشد صددرصدی داشته است به گونهای که اکنون از مرز دو میلیون هکتار آبیاری نوین گذشته ام.
آقای حجتی همچنین بر گسترش گلخانهها تاکید کرد و گفت: بهره مندی از گلخانه ها، هم چالش آب و هم چالش خاک را حل میکند به گونهای که در مجموع بین ۸۰ تا ۹۰ درصد در آب صرفه جویی ایجاد میکند و باعث اشتغال حداقل ۱۰ نفر در هر هکتار میشود.
وی افزود: امسال در کشور برای افزایش گلخانه ها، ۲۰ هزار میلیارد تومان نیاز است، اما شش ماه بعد از دریافت وام، محصول را ارائه خواهیم داد بنابراین بانکها نباید در پرداخت تسهیلات تعلل کنند.
وزیر جهادکشاورزی تاکید کرد: اگر بانکی میگوید اعتبار ندارم اشتباه میکند به ویژه اینکه با بانکها و سازمان برنامه و بودجه مذاکراتی داشته ایم تا چنین مسائلی پیش نیاید و هیچ موضوعی در گلخانهها متوقف به مساله اعتبار نباشد.
آقای حجتی از وضعیت مناسب موجودی نهادهها در کشور با وجود تحریمهای ظالمانه خبر داد و گفت: هم در زمینه بذر- سم - کود و هم در زمینه ماشین آلات وضعیت مناسبی داریم البته بعضی از پتروشیمیها در زمینه اوره کم لطفی کرده اند و به کشاورزان بی مهری شد، اما با توجه به هماهنگیهای انجام شده با دولت و پتروشیمیها و قولی که داده اند امیدواریم این موضوع جبران شود.
وی همچنین از برخی مشکلات پیش روی کشاورزان در ادارات به ویژه ادارات زیرمجموعه جهاد کشاورزی انتقاد کرد و افزود: باید حضور مردم در ادارات را یک نعمت الهی بدانیم چرا که نه گفتن به ارباب رجوع سخت نیست، اما مهم این است که براساس مسئولیت مان به ویژه خود در خدمت به آنها عمل کنیم.
وزیر جهادکشاورزی خطاب به مدیران سازمان جهاد کشاورزی استانها و شهرستانها گفت: بهتر است هر کدام از مدیران دستیار ویژهای در خصوص پاسخگویی به امور مردم در نظر بگیرند تا آن دستیار با حضور در بخشهای مختلف اتاقهای کارکنان از مشکلات اراب رجوع باخبر شوند و اگر مفسدهای هم در این زمینه وجود دارد آن را پیگیری نمایند.
همچنین در این همایش از تعدادی از زراعت کاران و مدیران نمونه کشاورزی تجلیل شد.
سال آبی زراعی از پاییز شروع میشود و تا آخر شهریور هم پایان میپذیرد.
مخالف محدودیتهای صادراتی هستم آقای محمود حجتی در حاشیه هفتمین همایش سراسری کشت محصولات زراعی در جمع خبرنگاران در خصوص برخی مشکلات مربوط به جوجه یک روزه افزود: من همان پارسال هم گفته بودم که با محدودیتهای صادراتی مخالفم و این موضوع را به مسئولان مربوطه و از جمله در مکاتبات با آقای رئیس جمهور هم آن را مطرح کرده ام.
وزیر کشاورزی گفت: از یک سال و نیم قبل هم در جلسه سران و هم در جلسه با دیگر مسئولان گفتم که مخالف محدودیتهای صادراتی محصولات کشاورزی هستم به ویژه اینکه این موضوع باعث از دست رفتن بازارهای صادراتی میشود.
وی گفت: پیشنهاد ما این است که به جای ممنوعیت و محدودیت در صادرات از نظام عوارض صادراتی استفاده کنیم و درباره جوجه یک روزه هم متعقدم نباید ممنوعیتی وجود داشته باشد.
حجتی در خصوص برخی خبرها درباره افزایش قیمت سبوس افزود: این موضوع در اختیار ستاد تنظیم بازار قرار گرفته است که من در این باره به آقای رئیس جمهور هم گفتم که با تصویب افزایش قیمت سبوس در ستاد تنظیم بازار مخالفم و به رئیس جمهور نیز نامه نوشتم بر همین اساس آقای روحانی هم در این باره دستوری داد و من هم امیدوارم در این خصوص تجدید نظر شود.
وزیر جهاد کشاورزی در ادامه از پیش بینی نرمال بارشها در پاییز پیش رو خبر داد و گفت: بر همین اساس امیدواریم سال زراعی مناسبی داشته باشیم.
وی افزود: درباره برخی محصولات به منظور افزایش بهره وری فصل کشت آنها را جا به جا کردیم به عنوان نمونه بخشی از حبوبات و روغن کلزا را در پاییز کشت خواهیم کرد تا در بهار شاهد رشد و باروری آن باشیم.
حجتی تاکید کرد: امسال تمرکز زیادی روی روغن کلزا خواهیم داشت و بر اساس تجربه گذشته رشد آن را مطمئناََ بیشتر خواهیم کرد.
وی افزود: اگر در سالهای قبل سالی ۴۰ هزار تن کلزا برداشت میکردیم امسال به ۴۳۰ هزار تن رسید که پیش بینی میشود در سال زراعی جدید آن را بیشتر کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: ما باید وابستگی زیادمان را روی دانههای روغنی کلزا و چغندر کم کنیم و در عوض تولید آن را در فصول مختلف به ویژه در مناطق دیم افزایش دهیم.