کمیسریای عالی پناهجویان سازمان ملل با اشاره به تسلط طالبان بر کابل گفت موج مهاجرت افغانها به خارج از این کشور، آنگونه که گفته میشود، گسترده نیست.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ فیلیپو گراندی کمیسریای عالی پناهجویان سازمان ملل در گفتگو با شبکه تلویزیونی سی ان ان و در پاسخ به پرسشی درباره وضعيت در افغانستان پس از تسلط طالبان بر کابل و شمار افغانهای آواره، گفت: در واقع هم اکنون شمار افغانهایی که در داخل این کشور آواره شده اند یا آنچه که ما آوارگان داخلی مینامیم بیش از سه میلیون نفر برآورد میشود و بسیاری از این افراد - رقمی بالغ بر بیش از نیم میلیون نفر - در چند روز گذشته آواره شده اند.
گراندی افزود: باید منتظر بمانیم و ببینیم آیا آرامش نسبی که پس از تسلط طالبان بر کشور حاکم شده به بهبود وضعیت آوارگان منجر خواهد شد یا خیر. ما بایستی به این افراد دسترسی پیدا کنیم تا بتوانیم به آنها کمک کنیم بویژه آنهایی که در خیابانها میخوابند. شاید برخی از آنها بتوانند به خانههای خود بازگردند.
وی ادامه داد: آنیترین اولویت موجود در داخل افغانستان هم اکنون این مساله است که به آوارگی اجباری مردم مربوط میشود. شمار افرادی که به هر علتی تصمیم گرفته اند به کشورهای همسایه پناه ببرند بسیار کم است. شاید حرکت آوارگان به سوی کشورهای همسایه آغاز شود و به همین علت ما از آنان خواسته ایم مرزها را باز نگه دارند. اما هنوز شاهد حرکت گروهی مردم (به خارج از افغانستان) نیستیم.
کمیسریای عالی پناهجویان سازمان ملل درباره آمادگی کشورهای اروپایی برای پذیرش پناهجویان افغان گفت: ابتدا میخواهم موضوعی روشن کنم که اشتباه بیان شده است؛ آنچه که چند کشور مشخص غربی میخواهند انجام بدهند این است که نه تنها شهروندان و اتباع خودشان بلکه افرادی را که با آنها در ارتباط بوده اند از افغانستان خارج سازند. از جمله مترجمان، افرادی که کارهای اداری و ... را انجام میداده اند. اینها افرادی هستند که شاید در معرض خطر باشند و غربیها مسئولیت دارند آنها را خارج کنند؛ شمار این افراد، هزاران نفر است.
گراندی همچنين بيان کرد: آژانس پناهندگان سازمان ملل به علت ماهیت فعالیتی که انجام میدهد با گروهها و نهادهای متفاوت در کشورها در تماس است و از این جهت، در مسیر پیشروی طالبان در افغانستان با آنها در ارتباط بوده و مسائلی را که لازم باشد با آنان مطرح خواهد کرد.