دلیل احساس سردی در دست و پا و روش درمانی آن در طب سنتی چیست؟
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، سردی دست و پا یکی از مشکلاتی است که حتی در فصلهای گرم سال، عدهای از آن شکایت میکنند.
طیف گستردهای از دلایل در ایجاد سردی اندامها مؤثر هستند که به دو دسته تقسیم میشوند.
دلایل با همهگیری بیشتر، از جمله اضطراب و نگرانی، استعمال دخانیات، قاعدگی، کمخونی، مصرف برخی داروها، تیروئید، دیابت و کمبود انواع ویتامین هستند.
دلایل با همهگیری کمتر، ابتلا به دو بیماری شریانهای محیطی و لوپوس را میتوان نام برد.
اضطراب
عدهای از افراد هنگامیکه دچار ترس و اضطراب و نگرانی میشوند، احساس سردی میکنند. جهت از بین بردن این سردی و بهمنظور درمان، باید بیشتر بر حفظ آرامش و جلوگیری از عوامل ایجاد اضطراب توجه داشت.
استعمال دخانیات
استفاده از سیگار نیز میتواند افراد را به تجربه احساس سردی اندامها مستعد کند، به این دلیل که کیفیت خونرسانی به اعضای انتهایی بدن با استعمال سیگار کاهش مییابد.
قاعدگی
معمولا خانمها در دوران قاعدگی، دچار سردی بدن از جمله دست و پا میشوند. در دوران قاعدگی بهدلیل از دست دادن حجم زیادی از خون و ایجاد ضعف در بدن، این عارضه ایجاد میشود.
کمخونی
کمخونی از دلایل ایجاد سردی در اندامها است. این مورد معمولا با علائمی نظیر بیحالی، ضعف، خستگی، رنگپریدگی و کمبود انرژی در انجام کارهای روزمره همراه است.
بیماری تیروئید
تیروئید، یک مشکل هورمونی است که میتوند با علائمی مانند بیحالی، اضافه وزن و سردی اندامهای بدن، همراه باشد.
کمبود ویتامین
کمبود برخی ویتامینها مانند ویتامینهای گروه B نیز میتواند باعث اختلالاتی مانند گزگز و سوزنسوزنشدن دست و پا یا احساس سردی و کرختی اندامها شود.
از دیدگاه طب سنتی، افرادیکه دچار احساس سردی در دست و پا میشوند، دچار ضعف عمومی در بدن هستند و تنها کمخونی عامل اصلی این مشکل نیست.
طب سنتی معتقد است هر عاملی میتواند سبب اختلال در خونرسانی در اندامها شود.
کمتحرکی
اگر فردی کمتحرک است یا سبک زندگی مناسبی ندارد، خون، رقت و توانایی کافی جهت رسیدن به اندام انتهایی را ندارد و میتواند علائمی مانند سردی دست و پا بروز کند.
راهکار طب سنتی جهت درمان سردی در دست و پا
افزایش فعالیت روزانه در حدی که ضربان قلب افزایش پیدا کند، بدن تعرق داشته باشد و پشت و کف دست و پا گرم شود.
تنظیم ساعت خواب
خواب در ابتدای شب و بیداری در ابتدای صبح و در طول روز نخوابیدن، در تنظیم تعادل عملکرد بدن مفید است.
ماساژ دست و پا با روغن
ماساژ دست و پا با روغنهای طبیعی، مانند زیتون، کنجد و سیاهدانه، دو بار در روز، میتواند در گرمکردن اندامها مؤثر باشد.
برنامه غذایی مناسب
تغذیه مناسب و سبک زندگی، از اصلیترین موارد در درمان بسیاری از مشکلات و بیماریها است.
از خوردن غذاهای بیکیفیت و فستفودی، پرهیز و غذاهایی که در بدن، گرما و رطوبت نافذ، کافی و متعادل تولید میکنند، مانند گوشت گوسفند، نان برشته سبوسدار، شربت سکنجبین ملس، فرنی، حریره بادام و شیرهانگور، استفاده شود.