سفیر سابق انگلیس در افغانستان با ابراز تاسف سیاست دولتهای غربی در قبال افغانستان، توافق دولت ترامپ با طالبان در دوحه را شروع سقوط در افغانستان دانست.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما ؛ سفیر سابق انگلیس در افغانستان در گفتگو با شبکه اسکای نیوز، با ابراز تاسف سیاست دولتهای غربی در قبال افغانستان، توافق دولت ترامپ با طالبان در دوحه را شروع سقوط در افغانستان دانست که دولت یابدن نیز همان سیاست را ادامه داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی اسکای نیوز؛ این شبکه در ابتدا، با گزارشی درباره شروع تجاوز به افغانستان، تعهد دولتهای غربی به این کشور و در نهایت بی نتیجه بودن سالها هزینه مالی و جانی در این کشور شروع کرد.
اسکای نیوز گزارش داد: در ۲۰۰۱، وعدهای داده شد و توضیحی روشن از ماموریت، بلر در آن زمان میگفت که اقدام باید برای از میان بردن شبکه ترور اسامه بن لادن و علیه رژیم طالبان باشد که از وی حمایت میکند. این جنگی بود که ۱۳۰ هزار نیرو از ۵۱ کشور، از جمله ۹۵۰۰ نیروی انگلیسی در آن شرکت داشتند و ۲/۵ میلیارد پوند برای انگلیسیها هزینه داشت و ۴۵۶ نیروی انگلیسی جان باختند. البته شکی نیست که تعداد افغانهایی که در این جنگ کشته شدند بی شمار بودند
اسکای نیوز گفت: سوال اینجاست که با میلیاردها دلاری که صرف تجهیز و آموزش نیروهای افغانستان شد، چرا وضعیت در این کشور تا این اندازه و انقدر سریع از هم پاشید؟ رئیس جمهور آمریکا امید دارد این کار به جنگی که دو دهه به طول کشید پایان بدهد، ولی نگرانی در حال حاضر اینجاست که وضعیت جاری به بحرانی انسانی تبدیل شود که دهههای دیگری به طول انجامد. سر ویلیام پیتی، سفیر سابق انگلیس در افغانستان درباره این سوال که در حال حاضر چه روی میدهد معتقد است:
پتی گفت:نیازی نبود که وضعیت به این شکل دربیاید، ولی تصمیم به خروج یکباره نیروها از افغانستان باعث ایجاد بحران اعتماد در افغانستان شد که حال پیامدهای آن را مشاهده میکنیم.
پیتی گفت: در واقع نگرانی من در حال حاضر این است که چه بر سر این کشور میآید. من قبلتر و سال گذشته امیدهایی داشتم و ما تعهداتی را حفظ کرده بودیم، ولی باور دارم که اصلیترین نقطه زمانی بود که آمریکاییها با طالبان در دوحه به توافق رسیدند که اصولا درباره خارج شدن نیروهای آمریکایی بود و هیچ چیزی درباره آینده سیاسی این کشور نداشت، در واقع به دولت افغانستان پشت کردند، اتفاقی که در دولت ترامپ روی داد و دولت بایدن هم آن را ادامه داد. به باور من میتوانستیم از مردم افغانستان حمایت کنیم و به آنها زمان بدهیم تا دموکراسی خودشان و شکل خاص دولت خودشان را درست کنند. زمانی که ما نیروهای خودمان را کاهش دادیم، میزان پولی که به افغانستان سرازیر میشد نیز کاهش یافت و این نیز بسیار تأسف آورست.