متخصص بیماریهای عفونی گفت: افرادی که علائم سرماخوردگی و گوارشی دارند، به احتمال خیلی زیاد کرونا گرفته اند و باید بنا را بر کرونا بگذارند و خود را قرنطینه و در صورت وخامت حال به طبیب مراجعه کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر مردانی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر گفت: سویه غالب کرونا در کشور همان سویه دلتاست و مختص ایران هم نیست، در همه جای دنیا الان سویه غالب کرونای دلتاست که بسیار مسریتر از آن چیزی است که گمان میکردیم.
این متخصص با بیان این که هر فرد مبتلا به دلتا ۹ تا ۱۰ نفر دیگر را مبتلا میکند گفت: فردی که جوان است و بیماری زمینهای ندارد وقتی علائمی شبیه سرماخوردگی دارد نیازی نیست فورا به دکتر مراجعه کند و تست پی سی آر بدهد، بلکه باید در خانه استراحت کند و خود را از بقیه افراد خانواده جدا و قرنطینه کند، هر چند که وقتی یکی از اعضای خانوادهای مبتلا شود بقیه خانواده هم مبتلا میشوند.
او گفت: اگر بعد از چند روز خوب شد باید مدتی را در قرنطینه بماند برای این که دوره ناقل بودن فرد حدود ۲۱ روز است در کرونای دلتا، در کرونای چینی یا انگلیسی این مدت دو هفته بود.
این متخصص عفونی گفت: فرد مبتلا اگر بعد از چند روز تنگی نفس گرفت، یا تبش بالای ۳۸ درجه بود و دوام داشت و سرفههای ممتد و خشک داشت حتما باید به پزشک و مراکز درمانی مراجعه کند.
او گفت: اگر فردی بیماری زمینهای دارد یا مسن است و یا باردار است و مبتلا میشود حتما باید به پزشک مراجعه کند و تحت مراقبت قرار بگیرد.
دکتر مردانی گفت: ۸۰ تا ۸۵ درصد کسانی که دلتا میگیرند خوب میشوند و نیاز به پزشک و بستری پیدا نمیکنند و فقط ۱۵ درصد نیاز به طبیب پیدا میکنند.
این پزشک همچنان تاکید کرد: باید زدن ماسک و فاصله گذاری اجتماعی و شستشوی دستها و پرهیز از اجتماعات و دورهمیها را همچنان رعایت کرد تا مبتلا نشد.
دکتر مردانی گفت: این بیماری در صورت ابتلای فرد، ایمنی مادام العمر ایجاد نمیکند و آنهایی که گرفته اند ممکن است دوباره بگیرند، اما فرم سبک و خفیف میگیرند.
این متخصص افزود: وقتی یکی از افراد خانواده مبتلا میشود و تست میدهد و تستش مثبت است دیگر نیازی نیست بقیه افراد خانواده تست بدهند برای این که همه انها مطمئنا مبتلا شده اند.