نشانههای کرونای دلتا در کودکان
کرونای دلتا در کودکان چه نشانههایی دارد؟
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، کیقباد قدیری، فوق تخصص عفونی کودکان، از افزایش موارد ابتلا به کرونا و عوارض ناشی از این بیماری در کودکان خبر داد و بر لزوم شناسایی هرچه سریعتر این کودکان و آغاز درمان آنها تأکید کرد.
او با اشاره به افزایش موارد ابتلا به کرونا در کودکان و نوزادان گفت: در موج جدید کرونا که از نوع سویه دلتا است، تعداد کودکان مبتلا در حال افزایش است.
فوق تخصص عفونی کودکان افزود: سویه جدید بیش از سویههای قبلی کودکان و نوزادان را درگیر میکند و نیاز است والدین مراقبت بیشتری در این زمینه داشته باشند.
قدیری با اشاره به تنوع علائم کرونای دلتا در کودکان گفت: این علائم شامل علائم سرماخوردگی مانند تب، گلودرد و آبریزش بینی و نیز علائم مشابه مسمومیت از جمله دل درد و اسهال و استفراغ است.
او افزود: عمده علائم در حال حاضر بهصورت علائم گوارشی است و والدین باید هوشیاری بالایی نسبت به شناسایی این علائم داشته باشند.
این فوق تخصص عفونی کودکان به افزایش عوارض ناشی از بیماری کرونا در کودکان نیز اشاره کرد و گفت: در موج جدید کرونا در کنار افزایش مبتلایان، شاهد افزایش عوارض ناشی از این بیماری هم در کودکان هستیم که عمده این عوارض به شکل سندرم التهابی شامل بروز تب، دل درد و غیره، خود را نشان میدهد.
او خاطرنشان کرد: تفاوت این عوارض با علائم در این است که علائم در زمان حضور ویروس در بدن خود را نشان میدهد، اما عوارض سندرم التهابی زمانی که کودک بهطور کامل بهبود مییابد و ویروسی در بدن او نیست، ظهور پیدا میکند.
قدیری افزود: متأسفانه در دستهای از این کودکان، این عوارض به شکل بیماریهای قلبی خود را نشان میدهند که خطرناک است.
او اظهار داشت: این عوارض بهدلیل آغاز درمان دیرهنگام در این کودکان ایجاد میشود و این موضوع ناشی از مراجعه دیرهنگام این کودکان به پزشک است.
قدیری تصریح کرد: بسیاری والدین نسبت به علائم کرونا در کودکان و نوجوانان بیتفاوت هستند و این در حالی است که بیماری میتواند در آنها خطرناک و عارضهدار شود.
فوق تخصص عفونی کودکان تصریح کرد: با توجه به این شرایط نیاز است والدین نسبت به شناسایی علائم کرونا در کودکان خود حساسیت بالایی داشته باشند.
او افزود: والدین باید از کودکان خود مراقبت بیشتری کنند و استفاده از ماسک و رعایت شیوهنامههای بهداشتی را به آنها یاد بدهند.
قدیری خاطرنشان کرد: هنوز واکسنی برای کودکان و نوجوانان زیر ۱۸ سال وجود ندارد و نیاز است این قشر از جامعه نکات مربوط به پیشگیری را بهطور دقیقتر رعایت کنند.