عرصه و حریم ۵۰محوطه و بنای تاریخی در خراسان شمالی با هدف شناخت، معرفی و حفظ ارزشهای هنری، تاریخی و فرهنگی محوطههای تاریخی تعیین تکلیف و تصویب شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان شمالی؛ سرپرست میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی گفت: عرصه و حریم ۵۰ محوطه و بنای تاریخی در استان با هدف شناخت، معرفی و حفظ ارزشهای هنری، تاریخی و فرهنگی محوطههای تاریخی
علی مستوفیان با اشاره به شناسایی ۵۲۳محوطه و بنای تاریخی در استان افزود: این در حالی است که عرصه و حریم حدود ۱۰درصد از آنها تعیین شده است.
وی با بیان اینکه روند تعیین عرصه و حریم دیگر بناها و محوطههای تاریخی نیز در دست تهیه است گفت: تدوین ضوابط و دستورالعملهای لازم برای ساماندهی، حفظ، احیا، مرمت و تعیین حریم بناها، بافتها و محوطههای تاریخی شهرها و روستاها همه ساله در حال اجراست.
به گفته مستوفیان حریم، محدودهای است که برای آثار تاریخی بر اساس قانون موجود و در راستای حفظ آن تعیین اثر میشود.
وی اضافه کرد: عرصه در بناهای تاریخی نیز به زمین و محلی که بنای تاریخی روی آن بنا شده گفته میشود این بخش نیز دارای ضوابط خاصی است.
وی با تاکید براین که هر گونه ساخت و سازی در حریم محوطه بناها و محوطههای تاریخی ممنوع است گفت: یکی از مهمترین اهداف تعیین عرصه و حریم جلوگیری از ساخت و ساز در حریم بناهای تاریخی است.
خراسان شمالی هزار و ۳۱۵ اثر تاریخی شناخته شده دارد که تا کنون ۶۷۲ اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.