رئیس موسسات بهداشتی آمریکا توصیه کرد همه کودکان باید در زمان ورود به مدارس آمریکایی ماسک بزنند.
این مقام بهداشتی آمریکایی در گفتگو با شبکه تلویزیونی ای بی سی (ABC) ضمن ابراز نگرانی از افزایش بستری در میان جوانان کم سن و سال گفت ماسک ”نه یک نمایش سیاسی است و نه نقض آزادی شما، بلکه ابزاری پزشکی برای نجات جان شما است“.
مسئله استفاده از ماسک به ویژه در مدرسه همچنان در آمریکا به ویژه در فلوریدا تنشهایی را بر میانگیزد، زیرا ران دستانتیس، فرماندار جمهوری خواه آن تهدید میکند مدارسی را که بخواهند توصیههای آژانس اصلی سلامت عمومی را درباره استفاده از ماسک در مدارس به کار ببندند، بودجه آنها را قطع میکند.
مراکز پیشگیری از بیماریهای آمریکا صبح روز یکشنبه در توییتی تاکید کرد ”کودکان حتی اگر علائم سطحی داشته باشند یا اصلا علائمی نداشته باشند، میتوانند کووید-۱۹ را منتقل کنند“. این مراکز استفاده از ماسک را در مکانهای عمومی سربسته از جمله مدارس توصیه میکنند.
فرانسیس کالینز، مدیر موسسات ملی سلامت آمریکا هشدار داد ”درخواست از کودکان برای ماسک زدن راحت نیست، اما کودکان مقاوم هستند (..) اگر در مدارس از ماسک استفاده نکنیم، این ویروس به طور بسیار گستردهای انتشار پیدا خواهد کرد. این کار به شکل گیری کانونهای همه گیری در مدارس منجر خواهد شد و کودکان باید دوباره به آموزش از راه دور باز گردند“.
وی همچنین هشدار داد ”ما امروز، از آغاز همه گیری بیشترین شمار کودکان را در بیماستانها داریم. یک هزار و ۴۵۰ کودکان به علت کووید ۱۹ بستری شده اند“.
بر اساس دادههای مراکز پیشگیری از بیماریهای آمریکا، کرونا ویروس از طریق سویه دلتا، مسریترین نسخه جهش یافته ویروس، از آغاز ماه ژوئیه دوباره در آمریکا گسترش یافته است به طوری که شمار مبتلایان روزانه از ۱۰۰ هزار نفر بالاتر رفته است که هرگز از ماه فوریه تا این مقدار افزایش نیافته بود. منحنیهای مربوط به شمار افرادی که بستری میشوند و موارد مرگ و میر، به ویژه با جان باختن ۴۵۰ نفر به طور متوسط در روز، صعودی شده است در حالی که در اواسط ماه ژوئیه شمار جان باختگان ۱۷۵ نفر بود.
کالینز ضمن ابراز تاسف با اشاره به این مطلب که ”ما هرگز قادر نخواهیم شد به جایی که بودیم، باز گردیم“، گفت ”در این باره، بله، ما شکست خوردیم“.
وی همچنین با تاسف گفت ”ما واکسنهایی در اختیار داریم که میدانیم بسیار موثر و ایمن هستند و با وجود این، نیمی از جمعیت کشور هنوز به طور کامل واکسینه نشده اند. حدود ۹۰ میلیون نفر از مردم حتی یک دز هم واکسن دریافت نکرده اند“.
عفونت با ویروس کرونا یا کووید-۱۹، برای نخستین بار در اواخر سال ۲۰۱۹ در چین گزارش شد و به سرعت شیوع یافت و موارد ابتلا به آن افزایش یافت. با گذشت مدت زمان بسیار کوتاهی، موارد ابتلا به عفونت با ویروس کرونا در اکثر کشورهای جهان مشاهده شد و به همین خاطر سازمان بهداشت جهانی در مارس سال ۲۰۲۰ پاندمی (همه گیری) این ویروس را اعلام کرد.