رئیس کمیته والیبال ساحلی گفت: متاسفانه برخی فعالان سالنی با برنامه ریزی کردن روی والیبالیستهای ساحلی به دنبال سوزاندن ریشههای این رشته هستند.
وی گفت: نوع رفتار مربیان والیبال سالنی به زخمی کهنه در ساحلی تبدیل شده، به طوری که برخی از آنها به محض این که ساحلی بازان در مسابقات قهرمانی کشور، تورهای بین المللی و آسیایی مقامی را به دست میآورند بلافاصله به سراغ بازیکنان میآیند و با پیشنهادهای وسوسه انگیز آنها را از ساحلی به سالنی میکشانند.
رئیس کمیته والیبال ساحلی افزود: براساس آماری که از سالهای قبل داریم برخی ستارههای ساحلی مثل اسماعیل مسافر، رسول آقچه لی، حضرت پور و شریفی ساحلی بازانی بودند که اگر به پیشنهاد مربیان و دوستان به سالنی نمیرفتند هم اکنون در ردههای حرفهای و جهانی مدال آوری میکردند.
کابلی گفت: سوال من از مربیان و دوستان این است که این بازیکنان در ترکیب تیمهای شان برای رسیدن به اهداف چقدر تاثیرگذار بودند؟ با بررسی که انجام دادم به جرات میتوانم بگویم که آنها در این روند نقش حیاتی نداشتند.
وی افزود: همزمان با دورانی که آقچه لی و مسافر برای ساحلی ما بازی میکردند ۲ بازیکن قطری هم در ترکیب تیم ملی کشورشان حضور داشتند آنها برخلاف ملی پوشان ایران به روند فعالیت و تمرینات حرفهای شان در ساحلی ادامه دادند و نتیجه اش را هم در المپیک توکیو شاهد بودیم که توانستند ۲ مدال برنز این رقابتها را به خود اختصاص دهند.
رئیس کمیته والیبال ساحلی گفت: برنامه ریزی مربیان روی ساحلی بازان در شرایطی است که تعداد بازیکنان حرفهای این رشته در کشور به تعداد انگشتان ۲ دست هم نمیرسد و حضور آنها باری را از روی والیبال سالنی برنمی دارد، اما اگر اجازه دهند در همین رشته به کار خود ادامه دهند به طور حتم در سطح جهان و آسیا نتایج قابل قبولی را به دست خواهیم آورد.
کابلی افزود: خوشبختانه رئیس و دبیر کل فدراسیون در اجرای برنامهها حمایت خوبی از ما داشته اند، اما از مسئولان باشگاهها و مربیان انتظار دارم که برای بستن تیم باشگاهی شان روی ساحلی بازان حساب نکنند، ما با همین بازیکنان برای مدال المپیک فرانسه برنامه ریزی کرده ایم.
وی گفت: وضع والیبال ساحلی به شکلی است که اگر یک تیم به مدال در بازیهای آسیایی و یا المپیک دست پیدا کند در جدول مدالهای کشورها برای آن تیم ۲ مدال محسوب میشود یعنی به تعداد بازیکنان تیم، با توجه به این مساله میتوان از ظرفیتهای موجود برای رسیدن به اهداف متعالی و ارتقاء جایگاه ایران در جدول رده بندی استفاده کرد.
رئیس سازمان ساحلی فدراسیون والیبال در واکنش به این مساله که ساحلی بازان اگر به لیگهای سالمی نروند از نظر مالی تامین نمیشوند، اظهارداشت: برای نخستین بار امسال به طور هدفمند و برنامه ریزی شده رقابتهای لیگ برتر را منسجم برگزار کردیم با وجود این که زمان زیادی از آغاز این رقابتها نمیگذرد، اما بازیکنان مطرح توانستند قراردادهای خوب با مبالغ بالا ببندند.
وی گفت: به هیچ عنوان وضعیت لیگ سالنی را نباید با ساحلی مقایسه کرد چرا که لیگ سالنی نزدیک به ۳۰ دوره از زمان برگزاری آن میگذرد و این در حالی است که ما برای اولین بار باشگاهها را به حمایت از بازیکنان در مسابقات لیگ دعوت کرده ایم، بطور حتم در سالهای آینده شرایط به مراتب بهتر خواهد شد.
رئیس کمیته والیبال ساحلی در ادامه افزود: حضور در رقابتهای بین المللی برای ساحلی بازان همراه با جوایز نقدی است و این مساله میتواند تا حد زیادی مسائل مالی آنها را تامین کند به طور مثال مسابقات سه ستاره معمولا با جایزه ۱۰۰ هزار دلاری برای ۸ تیم برتر همراه است، که فدراسیون بدون هیچ توقعی همه مبلغ را در اختیار بازیکن قرار میدهد.
کابلی گفت: اگر بازیکنی بخواهد به صورت سریالی در مسابقات بین المللی ساحلی شرکت کند به طور حتم هم از نظر مالی هم تامین میشود و هم میتواند در المپیک برای ایران مدال آوری داشته باشد.