به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ سرنوشت ثبت نام قبلی از نامزدهای انتخابات ریاست فدراسیون تنیس بعد از حدود یک سال مشخص نشد و وزارت ورزش و جوانان بار دیگر در فرصتی ۱۰ روزه از علاقه مندان به حضور در این انتخابات ثبت نام کرد.
وزارت ورزش یک بار به طور رسمی در سال ۱۳۹۷ ثبت نام از نامزدهای علاقمند را انجام داده و مجید شایسته به همراه عبدالرضا آریانفرد تایید صلاحیت شدند. محمدرضا داورزنی معاون سابق ورزش حرفهای وزارت ورزش و جوانان، دی پارسال علت برگزار نشدن انتخابات تنیس را تک کاندیدایی بودن این انتخابات عنوان کرده بود، در حالی که کامیار کیمیایی دبیر فدراسیون همان زمان تاکید داشت که تنها دو نفر از ثبت نام کنندهها از نظر مدیریتی تایید نشده اند و در واقع به نوعی حرف معاون وزیر ورزش مبنی بر تک کاندیدایی بودن را رد کرد.
رسانهها برگزار نکردن انتخابات با وجود ثبت نام کاندیداها را به عنوان تاکتیک وزارت ورزش و جوانان برای حذف رئیس وقت فدراسیون (مجید شایسته) عنوان کردند. شایسته با تایید این موضوع به خبرگزاری صداوسیما گفت: "حس اولیه ام این است که وزارت ورزش و جوانان علاقهای به حضورم در انتخابات فدراسیون تنیس نداشت. بالاخره اخلاق و معرفت هم حکم میکند، وقتی با حضور فردی موافق نیستند، آن شخص با حضورش باعث ضربه خوردن یک سیستم نشود. "
از دیگر علامت سوالهای مربوط به رشته تنیس هم انتخاب احمد نامنی سرپرست فدراسیون در هیئت رئیسه تنیس آسیا بود، در حالی که او پیش از این سابقهای در رشته تنیس نداشته و با برگزاری انتخابات فدراسیون در ماههای آینده از این رشته خداحافظی میکند. سوال اینجاست که نامنی به چه علتی، یک کرسی آسیایی را در این رشته برای دو سال آینده گرفته است؟
استقبال دورقمی از انتخابات فدراسیون تنیس بدون در نظر گرفتن ابهامات موجود، ثبت نام انتخابات فدراسیون تنیس سه شنبه این هفته به پایان رسید. ۱۳ نفر در این انتخابات شرکت کردند و مجید شایسته رئیس سابق فدراسیون طبق صحبت قبلی خود برای انتخابات جدید ثبت نام نکرد. افرادی که در این انتخابات شرکت کردند، از چند طیف بودند:
مسئولان سابق هیئتها و فدراسیون تنیس: امیر دریایی (رئیس سابق هیئت تنیس تنکابن)؛ مجتبی دانش خواه (دبیر سابق هیئت تنیس هرمزگان)؛ کامیار کیمیایی (دبیر سابق فدراسیون تنیس)؛ اکبر طاهری (مربی اسبق تیم ملی و رئیس کمیته مربیان)
مدیران ورزشی و شرکت ها: محمدرضا حسینی (مسئول امور قراردادهای شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی)؛ فرزین ضیا آذری (سهامدار شرکت پاسیفیک تولید کننده لوازم ورزشی تنیس)؛ داود عزیزی (مدیر دفتر پارلمانی وزارت ورزش و جوانان)؛ توفیق کابلی (مدیر مجموعه ورزشی شیرودی)
نیروهای نظامی و ارتش: امیر دریادار پیمان جعفری طهرانی (معاون سابق نیروی دریایی ارتش)؛ عبدالرضا آریانفرد (دبیر هیئت تنیس ارتش و سرپرست تیم بانک حکمت ایرانیان)
نمایندگان رشتههای دیگر: علیرضا پورسلمان (داور بین المللی شمشیربازی)؛ سیدرضا میر ابوطالبی (عضو فدراسیون پزشکی و ورزشی)
نماینده رسانه ها: سعید جعفرنژاد (دبیر بخش بین الملل خبرگزاری صداوسیما)
یک سال بلاتکلیفی و انتقاد وزیر ورزش ریاست فدراسیون تنیس با تعلل در برگزاری انتخابات، بیش از یک سال بلاتکلیف بود و جالب اینجاست که مسعود سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان هم در بازدید از مجموعه تنیس آرشا کلاب از شرایط تنیس انتقاد کرد و گفت: "وقتش رسیده است فدراسیون ساماندهی جدید شود و برنامه ریزی جدیدی را انجام دهد چرا که الان وضعیت ما در آسیا خوب نیست و باید در سیاستها و برنامه ریزیها بازنگری کنیم تا موقعیت خودمان را در آسیا بهبود ببخشیم. "
وزیر ورزش و جوانان به دلایل تعلل در برگزاری انتخابات از پارسال و حدود ۱۴ ماه اداره فدراسیون تنیس با سرپرست اشارهای نکرد.
فعالیت انتخاباتی قبل از تایید صلاحیتها با وجود مشکلاتی که سلطانی فر هم به آن اشاره کرد، رقابت برای حضور در انتخابات تنیس قابل توجه به نظر میرسد و حتی این هفته در حالی که همچنان ثبت نام از کاندیداهای ریاست فدراسیون تنیس ادامه داشت، خبر رسید که یکی از کاندیداها با دعوت از سردبیران برخی رسانه ها، فعالیت انتخاباتی خود را به نوعی شروع کرده است. پیگیریهای ما حکایت از این داشت که حسینی از مدیران شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی، این جلسه را برگزار کرده است. هر چند هیچ خبری در این باره در رسانهها منتشر نشده است.
تنیس، بنزی که سوئیچ ندارد! رقابت برای انتخابات تنیس زیاد است؛ اما افراد آشنا به این رشته، اصطلاحی را درباره فدراسیون تنیس به کار میبرند که به دهان پر کن بودن نام این رشته اشاره دارد و در عین حال مشکلات آن را گوشزد میکند: "تنیس، بنزی که سوئیچ ندارد."
شرایط بین المللی این رشته به گونهای است که تنها شانسهای نمایش بیرونی را به مسابقات دیویس کاپ محدود کرده است. مسابقاتی که آبروی این فدراسیون را با صعود و سقوط پیاپی تیم ملی تهدید میکند.
بودجه موردنظر برای این رشته قابل توجه نیست و پیش از این بخش مهمی از درآمدهای فدراسیون از باشگاه تنیس استقلال بود که طبق توافق قبلی با اجاره کمی در اختیار فدراسیون تنیس قرار داشت؛ اما در دوره بلاتکلیفی این رشته، باشگاه تنیس استقلال هم از دست فدراسیون خارج شد.
هزینه سفرهای رشتههای ورزشی هم در سالهای اخیر چند برابر شده و فدراسیون تنیس باید تا حدی تنیسورها را برای سفرهای سالانه حمایت کند. هزینههای جاری فدراسیون و کارهای مربوط به تنیس پایه هم از دیگر هزینههای روی دوش فدراسیون است.
با این شرایط، ریاست فدراسیون تنیس کار آسانی نیست و رئیس آینده باید با دست پر به این رشته بیاید، البته به شرطی که این بار وزارت ورزش و جوانان، برگزاری انتخابات فدراسیون تنیس را فراموش نکند.