اکنون که در فصل هندوانه و خربزه هستیم بهترین زمان برای تهیه و استفاده از طعم شیرین و خوشمزه آنها است.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما، ایرینا پیساروا، متخصص تغذیه توصیههایی در مورد خرید هندوانه ارائه داد و گفت:
در موقع خرید دقت کنید که آسیب ندیده باشند و اگر میخواهید در محل آنها را آزمايش کنید (به شرط چاقو) با چاقوی خود این کار را انجام دهید و یا آن را به خانه برده و آنجا آزمايش کنید. در بازار مرسوم است که فروشنده با چاقوی که در دست دارد آنها را امتحان میکند که خطر ورود آلودگی به این میوههای خوشمزه را به همراه دارد.
هنگام بریدن هندوانه، باید بین پوست سبز و بخش قرمز آن یک لایه سفید رنگ وجود داشته باشد و اگر این لایه زرد رنگ باشد ممکن است نیترات در محصول وجود داشته باشد. همچنین بعد از اینکه هندوانه را بریدید، آن را در همان روز مصرف کنید وگرنه باید در یخچال نگهداری شود.
به طور متوسط، برای یک فرد بالغ، میزان مصرف ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم هندوانه یا خربزه مناسب میباشد، اما برای کسانی که مشکلات کلیه، دستگاه قلبی عروقی یا گوارش دارند بهتر است مصرف آن را کاهش دهند یا چنین میوههایی را به طور کامل مصرف نکنند.
این میوه آبدار که در تابستان بسیار لذت بخش است، سرشار از مواد مغذی میباشد. هندوانه غنی از پتاسیم و ویتامینهای A، C و B است. اما آنچه که باعث رنگ قرمز هندوانه شده است، وجود لیکوپن یک آنتی اکسیدان است. مطالعات و تحقیقات متعددی از مزایای مفید لیکوپن حکایت کرده اند. اگر چه ممکن است هندوانه فیبر بسیار زیادی نداشته باشد، اما کالری و چربی کمی دارد و حاوی مقدار زیادی آب است.