بسته سلامت ؛
چرا و چه وقت هندوانه بخوریم؟
در فصول گرم سال، نیاز به خوردنی ها و نوشیدنی هایی داریم که به بدن ما خنکی ببخشد و دفع آب بدن را جبران کند، هندوانه یکی از این خوردنی هاست.
به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما؛ اغلب افراد با شروع گرمای هوا از درون بدن یا از قسمت هایی از سطح بدن همچون دست و پا و سر و صورت، احساس گرمی و التهاب می کنند یا بازدم خارج شده از ریهشان دارای حرارت زیادی است، به طوری که گاهی مجبور میشوند دوش آب سرد بگیرند یا پاها را داخل آب خنک بگذارند. افزایش حرارت بدن در فصول گرم سال بخصوص در گرم مزاجان، عوارضی از قبیل خارش و سوزش پوست، جوش و دمل پوستی، خشکی بدن و مخاط و به دنبال آن تشنگی شدید و یبوست به همراه دارد که در نتیجه شکننده شدن مخاط، خونریزی مخاطی همچون خون دماغ زیاد میشود. در این شرایط، مصرف "هندوانه" و "کاهو" بهدلیل رطوبت و خنکی زیادی که دارد، همه این حالات را التیام میبخشد و حرارت بدن را سریع کاهش میدهد و مصرف آن بویژه برای روزهداران در ایام گرم و خشک هوا درساعت پساز افطار توصیه میشود.
به علاوه هندوانه جلوی تندی و تیزی صفرا را می گیرد. ضمن این که هندوانه میتواند از بروز سنگهای صفراوی پیشگیری کرده یا حتی به دفع شنریزهها و رسوبات صفراوی که امروزه خیلیها دچار آن میشوند، کمک کند.
افرادی که طبع گرم و خشک و ادرار کم و غلیظ دارند، از هندوانه به دلیل طبع سرد و تری که دارد، سود بیشتری میبرند.با مصرف هندوانه می توان سوزش ادرار را درمان کرد.
همچنین هندوانه به دلیل ادرارآور بودن برای افرادی که دچار سنگ کلیه هستند، مفید است و میتواند سوزشهایی را که در مجاری ادرار یا مثانه در فصول گرم و در گرم مزاجان به طور شایع ایجاد میشود، التیام بخشد.
پاکسازی کلیه و مثانه با هندوانه برای این که خاصیت مدر بودن هندوانه بیشتر شود، یک هندوانه کوچک را داخل قابلمه گذاشته، مقدار خیلی کمی آب داخل آن بریزید و در آن را محکم ببندید و روی شعله کم بگذارید تا حالت نیمه پخته پیدا کند و پس از خنک شدن، روزانه در چند وعده استفاده کنید. اگر مثانه و کلیه دچار تجمع رسوبات و مواد زائد یا سنگریزه باشد، با این شیوه پاکسازی شده و احتمال تشکیل سنگ کمتر میشود.
همراه با غذا هندوانه نخورید
معده برای هضم غذا نیاز به حرارت دارد و نباید همراه با غذاهای خشک یا بلافاصله بعد آن از میوههای خنک و آبدار همچون هندوانه، کاهو، خیار و... استفاده شود. این خوردنیها با کاهش حرارت معده، شخص را دچار اختلال هضم و ترش کردن و نفخ میکند و غذا مدت طولانی تری در معده باقی می ماند و فرد به میزان کمتری از خواص درمانی و تغذیه ای هندوانه نفع خواهد برد.
همچنین چون مزاج هندوانه سرد است، مصرف بیش از حد آن همزمان با سردیجات قوی و چیزهای ترش مثل انواع ترشیجات (سرکه) یا ماست و دوغ، عوارضی نظیر نفخ معده و سردی مزاج ایجاد می کند.
مناسب ترین زمان مصرف هندوانه
بهتر است هندوانه در میان وعدهها خورده شود و مصرف این میوه به صورت ناشتا و با شکم خالی یا بلافاصله بعد از ورزش توصیه نمیشود. لازم است بدانید، حرارت معده در زمانهایی که خالی است و فرد ناشتاست تا حدودی زیاد میشود. ناشتا مصرف کردن چیزهای خیلی خنک باعث سرد و ضعیف و شل شدن عضلات معده شده، ضمن این که آسیب هایی به کبد و طحال وارد میکند و منجر به سردی کبد و اختلال هضم میشود.هندوانه خوب، باید شکننده و ترد باشد و ریشه در داخل بافت خوراکی خود نداشته باشد و اگر به هر رنگ باشد ـ از زرد گرفته تا قرمز ـ باید طعم شیرین داشته باشد.بهترین زمان مصرف این میوه در مواقع روزه داری بعد از افطار تا هنگام خواب است، ضمن این که چون هندوانه، رطوبت بدن را بالا میبرد، به کاهش غلظت خون کمک میکند و با افزایش نسبی آب در خون، باعث تری و رقیق شدن خون می شود و مصرف آن به افراد مبتلا به غلظت خون بخصوص در ایام روزه داری توصیه می شود.
منبع: jamejamonline.ir