چهاردهم مردادماه، به عنوان روز "حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی" نامگذاری شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، سالارزهی استاد حقوق اسلامی دانشگاه سیستان وبلوچستان به مقایسه سابقه و جایگاه حقوق بشر اسلامی دربرابرحقوق بشر غرب پرداخت.
وی بااشاره به اینکه در قرآن بعنوان قانون اساسی ما 274 بار ازحق و کلمات کلیدی بشر، آدم وانسان حدود 150 با استفاده شده است تصریح کرد این کلمات کلیدی در زمانی در قرآن آمده که غرب در قرون وسطی بسر میبرده است.
این استاد حقوق اسلامی دانشگاه سیستان وبلوچستان افزود بیانیه سراسری حقوق بشر در سال 1948 متشکل از یک مقدمه و سی بند است اما کتاب آسمانی قرآن درخصوص حق وبشر قرنها پیش ازاین آمده وغنی تر است.
سازمان کنفرانس اسلامی در سال ۱۳۸۷ به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران، سالروز تصویب اعلامیه اسلامی حقوق بشر، یعنی ۵ اوت (۱۴ مرداد) را به عنوان روز "حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی" تصویب کرد.
بر اساس این قطعنامه، قرار شد که کشورهای اسلامی هر سال این روز را در سطح ملی خود گرامی دارند.
این روز در تقویم ایرانیان از دو روی شایسته تکریم و گرامیداشته می شود، از سویی مصادف با سالروز صدور فرمان مشروطیت و طلیعه آزادی خواهی ایرانیان است و از سویی روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی. آزادی و کرامت انسانی ودیعه الهی است که به عنوان یک اصل باید مورد توجه همگان، اعم از افراد و دولتها قرار گیرد.
رعایت این اصول در تبیین و تضمین حقوق بشر نقش بسیار برجسته ای ایفا میکند.