سازمان ملل متحد در آخرین گزارش خود به پیامدهای تشدید گرسنگی در ۲۳ منطقه حساس جهان از جمله افغانستان و یمن هشدار داد.
گسترش گرسنگی در ۲۳ کانون حساس جهان در سه ماه آینده
دو آژانس وابسته به سازمان ملل پیش بینی کردنی گرسنگی در ۲۳ کانون حساس جهان طی سه ماه آینده افزایش یابد. در همین حال هشدارها درباره وقوع شرایط فاجعه آمیز در منطقه «تیگرای» در اتیوپی، جنوب «ماداگاسکار» , یمن، سودان جنوبی و شمال نیجریه افزایش یافته است.
این شبکه با نشان دادن تصاویری از شهروندان گرسنه این کشورها، گزارش داد: این چهرهها نشان از ناراحتی و نگرانی بی حد و حصر دارد. این صحنهها در کشورهایی که دچار درگیریها هستند، روزانه دیده میشود و این افراد قربانیان چنین درگیریهایی هستند.
گزارش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) و برنامه جهانی غذا با تعیین ۲۳ منطقه حساس، احتمال داد؛ سطح نبود امنیت غذایی در این کشورها تشدید شود.
این شبکه در ادامه زیرنویس کرد: در اتیوپی ۴۰۱ هزار نفر با گرسنگی و مرگ مواجه هستند. در جنوب ماداگاسکار هم ۱۴ هزار نفر دچار وضعیت نبود امنیت غذایی شده اند.
هشدار به موج جدید گرسنگی و فقر در افغانستان
سازمان ملل متحد ؛ جهان در مسیر به صفر رساندن گرسنگی قرار ندارد. در صورت تداوم روند کنونی، شمار مردمانی که تحت تأثیر گرسنگی قرار دارند، تا سال ۲۰۳۰ از ۸۴۰ میلیون نفر فراتر می رود.
فائو با اشاره به گسترش نا امنی و جنگ داخلی در افغانستان اعلام کرد؛ در این کشور حدود سه میلیون و پانصد هزار نفر با دومین سطح نبود امنیت غذایی مواجه هستند و کمکهای غذایی به کشورهای آفریقای مرکزی، نیجریه، سودان جنوبی، سومالی، سوریه و یمن نمیرسد.
گزارشگر این شبکه در ادامه گفت: فائو و برنامه جهانی غذا اعلام کردند نه تنها گستردگی گرسنگی شدید افزایش مییابد؛ بلکه شدت آن نیز بالاتر میرود.
سازمان ملل متحد میگوید که جهان در مسیر به صفر رساندن گرسنگی قرار ندارد. همچنین هشدار میدهد که در صورت تداوم روندهای کنونی، شمار مردمانی که تحت تأثیر گرسنگی قرار دارند، تا سال ۲۰۳۰ از ۸۴۰ میلیون نفر فراتر رود.
گرسنگی ۹ درصد جمعیت جهان
گزارش سازمان ملل متحد (تدوین شده توسط فائو، صندوق بینالمللی توسعه کشاورزی، یونیسف، برنامه جهانی غذا و سازمان جهانی بهداشت) درباره وضعیت امنیت غذایی و تغذیه نشان میدهد که ۷۰۰ میلیون نفر یا به عبارتی نزدیک ۹ درصد جمعیت جهان از گرسنگی رنج میبرند. براساس این گزارش، شمار گرسنگان جهان در سال ۲۰۱۹ نسبت به سال پیش از آن تقریبا ۱۰ میلیون نفر و نسبت به پنج سال پیش از آن نزدیک به ۶۰ میلیون نفر افزایش داشته است.
براساس این گزارش ، شمار افرادی که از ناامنی غذایی حاد رنج میبرند نیز طی پنج سال اخیر روند افزایشی مشابهی داشته است. در سال ۲۰۱۹، حدود ۷۵۰ میلیون نفر – یا نزدیک به ۱۰ درصد جمعیت جهان – در معرض سطوح شدیدی از ناامنی غذایی قرار داشتند.
در این گزارش همچنین نشان میدهد که در سال ۲۰۱۹ حدود ۲ میلیارد نفر از ساکنان کره زمین دسترسی منظمی به مواد غذایی سالم و ایمن، مغذی و کافی نداشتهاند.
بیماری کووید-۱۹ و گرسنگی
با توجه به تأثیرات گسترده همهگیری جهانی بیماری کووید-۱۹، برآورد میشود که این همهگیری بسته به سناریوهای مختلف مطرح شده درباره رشد اقتصادی باعث افزایش تعداد افراد دچار کمبود تغذیه بین ۸۳ تا ۱۳۲ میلیون نفر در سال ۲۰۲۱ شود.
همچنین بر اثر پیامدهای بهداشتی و اجتماعی- اقتصادی ناشی از بیماری کووید-۱۹، احتمال میرود که وضعیت تغذیه آسیبپذیرترین گروههای جمعیتی بیش از پیش وخیم شود.