پخش زنده
امروز: -
آمارهای نگران کنندهای از سازمان ملل درباره اینکه نیمی از جمعیت سودان جنوبی در سال جاری در ناامنی غذایی خواهند بود منتشر شده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی سی جی تی ان؛ جنگ و بیماری سبب افزایش بهای مواد غذایی در سودان جنوبی شده است. گزارش نهاد امدادرسانی سازمان ملل این موضوع را بیان داشته است. بهای مواد غذایی در مقایسه با ماه گذشته ۱۷ درصد افزایش یافته است.
شهر جوبا پایتخت سودان جنوبی به شدت تحت تاثیر این وضعیت قرار گرفته است. افزایش بهای مواد غذایی و نبود امنیت سبب تشدید نیاز مردم به اقلام اساسی در این کشور شده است. برنامه جهانی غذا اعلام کرده است وضعیت کنونی سبب شده است ۱.۷ میلیون نفر در این کشور به علت کمبود مواد غذایی و تامین نشدن منابع برای کمکهای بشردوستانه تحت فشار باشند. در حدود ۷.۷ میلیون سودانی با ناامنی غذایی روبرو هستند. در میان این افراد ۱۷۸ هزار کودک دیده میشوند که مدارس آنها تحت پوشش برنامه جهانی غذا قرار دارند.
در ادامه، خبرنگار این شبکه تلویزیونی گزارش داد: مسائل و مشکلات زیادی در اینجا وجود دارد. زمانی که جنگ در اینجا شروع شد این موضوع سبب آوارگی بسیاری از خانههای خود شد. بسیاری از زمینهای کشاورزی از بین رفتند. بسیاری از دامها تلف شدند. این موضوع موجب آواره شدن مردم شد. بسیاری از مردم کشاورز بودند. کشاورزان آواره شدند. این موضوع سبب درگیریهایی بین کشاورزان و دامداران شد. بسیاری از کشاورزان به مراتع آنها تعرض کردند.
این به معنای آن بود که مردم قادر به کشت زمینهای خود نبودند. این موضوع سبب شد افراد آواره شده نتوانند کشاورزی کنند. این موضوع سبب ایجاد قحطی در برخی از مناطق شد. این وضعیت سبب کاهش مواد غذایی شده است. سپس شما شاهد وضعیتی هستید که در آن بهای سوخت به شدت افزایش یافته است.
بهای سوخت در جنوب سودان کمتر از یک دلار بوده است، اما حالا بیش از ۲ دلار شده است. این به این معناست که هر آنچه که وارد کشور میشود گرانتر میشود. این به خاطر آن است که بهای آن افزایش پیدا میکند. این سبب افزایش تورم میشود.
وی افزود: مشکل دیگر کمبود نهادههای دامی است. مردم تلاش میکنند که دامهای خود را تغذیه کنند. در این حیطه هم مشکلات زیادی وجود دارد. بهای نهادههای دامی و مواد غذایی هم اکنون در کشور بسیار بالاست. کارهای زیادی برای حل و فصل مشکلات انجام شده است. دولت به مردم پول پرداخت کرده است.
دولت حقوقها را افزایش داده است و دولت در شش ماه اخیر تلاش کرده است که حقوق بیشتری را پرداخت کند. این موضوع هم سبب افزایش تورم شده است. این موضوع سبب افزایش حضور مردم برای خرید شده است و به گران شدن بهای کالاها دامن زده است. این برخی از دلایل موجود است.
مجری گفت: آمارهای نگران کنندهای از سازمان ملل درباره اینکه نیمی از جمعیت سودان جنوبی در سال جاری در ناامنی غذایی خواهند بود منتشر شده است. به موضوع اتیوپی میپردازیم. یک سازمان خیریه در این کشور اعلام کرده است که ۱۸۰ هزار کودک در این کشور به شدت از سوء تغذیه رنج میبرند.
این سازمان اعلام کرده است که کودکان زیر پنج سال به شدت آسیب پذیر هستند. بیشتر مناطق اتیوپی با خشکسالی شدیدی که در ۴۰ سال گذشته بی سابقه بوده است، دست و پنجه نرم میکند.
این وضعیت سبب شده است ۳۰ میلیون نفر از مردم اتیوپی به کمکهای بشردوستانه نیاز داشته باشند. کشورهای کنیا و سومالی هم تحت تاثیر خشکسالی قرار گرفته اند.
در ادامه، خبرنگار شبکه گزارش داد: درگیریها در شمال کشور بیش از یک سال ادامه داشته است. ما شاهد بدترین خشکسالی در ۴۰ سال اخیر هستیم. این در جنوب و شرق اتیوپی مشاهده میشود. این موضوع سبب افزایش گرسنگی مردم شده است. این موضوع سبب شده است که آنها به کمکهای بین المللی نیاز داشته باشند. در این میان زنان و کودکان از آسیب پذیرترین اقشار جامعه هستند.
سوء تغذیه بیش از ۲۰۰ هزار نفر از کودکان را در اتیوپی تهدید میکند. وضعیت کلی کشور بسیار بد است. وضعیت در شمال به خاطر درگیریها بدتر است. نبود بارندگی و خشکسالی در بخشهای مختلف کشور سبب شده است که شاهدوضعیت بدی باشیم. نهادهای امدادرسانی با وضعیت بد در سودان جنوبی و کنیا و سومالی هم روبرو هستند. از چندین نقطه به اتیوپی امدادرسانی میشود. وضعیت برای کودکان بد شده است. وضعیت بسیار بد است. باید به وضعیت کنونی به سرعت رسیدگی شود. احتمال وقوع فاجعه وجود دارد.