براساس تازهترین آمار، از دسامبر ۲۰۱۹ تا ظهر امروز (دوشنبه)، دست کم چهار میلیون و ۱۶۳ هزار و ۲۳۵ نفر در جهان جان خود را بر اثر کرونا از دست دادهاند.
این آمار مبتنی بر آمار رسمی است که روزانه مقامات بهداشت و درمان کشورهای مختلف ارائه میکنند. اما برخی نهادهای آماری، ارقام بسیار بالاتری از مرگ و میرها را ارائه کردهاند.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد، با توجه به مرگ و میرهای مستقیم و غیرمستقیم مربوط به کووید-۱۹، آمار همه گیری احتمالا دو تا سه برابر بیش از آمار رسمی اعلام شده است.
با وجود افزایش تستهای تشخیص کرونا در کشورهای مختلف، تعداد زیادی از مبتلایان که وضعیت آنها چندان حاد نیست یا بدون علامت هستند، همچنان قابل شناسایی نیستند. روز یکشنبه ۴۴۲ هزار و ۳۱۰ مورد جدید ابتلا و هفت هزار و ۴۲ مورد مرگ ناشی از کرونا در جهان ثبت شد.
کشورهایی که بالاترین آمار مرگ و میر روزانه را ثبت کردند به ترتیب اندونزی (یک هزار و ۴۸۷ مورد)، روسیه (۷۲۷ مورد) و برزیل (۴۷۶ مورد) بودند.
آمریکا هم به لحاظ شمار مبتلایان و هم شمار قربانیان کرونا، بیشترین آمار را در جهان به خود اختصاص داده است. بنا بر اعلام دانشگاه جانز هاپکینز، در این کشور تا به امروز ۳۴ میلیون و ۴۴۳ هزار و ۸۲۶ مورد ابتلا و ۶۱۰ هزار و ۸۹۱ مورد مرگ ناشی از کووید-۱۹ ثبت شده است.
پس از آمریکا، برزیل (با ۵۴۹ هزار و ۹۲۴ مورد مرگ به ازای ۱۹ میلیون و ۶۸۸ هزار و ۶۶۳ مورد ابتلا)، هند (با ۴۲۰ هزار و ۹۶۷ مورد مرگ به ازای ۳۱ میلیون و ۴۱۱ هزار و ۲۶۲ مورد ابتلا)، مکزیک (با ۲۳۸ هزار و ۴۲۴ مورد فوتی به ازای دو میلیون و ۷۴۸ هزار و ۵۱۸ مورد ابتلا) و پرو (با ۱۹۵ هزار و ۸۹۰ مورد مرگ به ازای دو میلیون و ۱۰۴ هزار و ۳۹۴ هزار مورد ابتلا) بیشترین قربانیان کرونا را ثبت کرده اند.
پرو بالاترین آمار مرگ و میر ناشی از کرونا نسبت به جمعیت را در جهان به خود اختصاص داده است و نرخ مرگ و میر در این کشور ۵۹۴ به ازای ۱۰۰ هزار نفر است و پس از آن مجارستان (۳۱۱ مورد مرگ به ازای ۱۰۰ هزار نفر)، بوسنی (۲۹۵ مورد به ازای ۱۰۰ هزار نفر)، جمهوری چک (۲۸۳ مورد مرگ به ازای ۱۰۰ هزار نفر) و مقدونیه شمالی (۲۶۳ مورد مرگ به ازای ۱۰۰ هزار نفر) بیشترین آمار مرگ و میر نسبت به جمعیت را به خود اختصاص داده اند.
تا ظهر امروز در آمریکای لاتین و منطقه کارائیب در مجموع ۴۰ میلیون و ۲۳۵ هزار و ۶۱۱ مورد ابتلا و یک میلیون و ۳۵۷ هزار و ۵۰۲ مورد مرگ، در اروپا ۵۷ میلیون و ۴۹۵ هزار و ۲۳۹ مورد ابتلا و یک میلیون و ۱۹۵ هزار و ۳۱۸ مورد مرگ، در آسیا ۴۳ میلیون و ۷۴۷ هزار و ۳۳۷ مورد ابتلا و ۶۴۸ هزار و ۹۳۴ مورد فوتی، در آمریکا و کانادا نیز ۳۵ میلیون و ۸۷۰ هزار و ۴۱ مورد ابتلا و ۶۳۷ هزار و ۴۳۸ مورد مرگ، در آفریقا شش میلیون و ۴۷۸ هزار و ۹۱۲ مورد ابتلا و ۱۶۴ هزار و ۵۴۶ مورد مرگ، در غرب آسیا ۱۰ میلیون و ۲۱۸ هزار و ۴۸۳ مورد ابتلا و ۱۵۸ هزار و ۱۷۵ مورد مرگ و در اقیانوسیه نیز ۷۶ هزار و ۲۳۲ مورد ابتلا و یک هزار و ۳۲۲ مورد مرگ ناشی از کرونا ثبت شده است.
افزایش آمار مبتلایان به کرونا در عراق
در همین حال، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در عراق به مرز هشدار جدی یعنی به دوازده هزار و صد و هشتاد نفر رسید. وزارت بهداشت عراق در اطلاعیهای افزود: مجموع کلی مبتلایان به ویروس کرونا در عراق نیز به یک میلیون و پانصد و شصت و چهار هزار و هشتصد و بیست و هشت نفر افزایش یافته است.
شمار جانباختگان امروز دوشنبه نیز به شصت نفر رسیده است. مجموع کل فوت شدگان کرونا در عراق هم هیجده هزار و سیصد و چهل و هفت نفر اعلام شده است.
این در حالی است که شمار کلی افرادی که واکسن تزریق کرده اند نیز یک ملیون و سیصد و نود و یک هزار و پانصد و بیست و سه نفر اعلام شده است.