اتیوپی با رد هرگونه میانجیگری درباره بحران سد النهضه خارج از چارچوب اتحادیه آفریقا، از اتحادیه اروپا خواست، نقشی بیطرفانه به عنوان ناظر درخصوص این مسئله ایفا کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره؛ «دیمیکی میکونین» وزیر خارجه اتیوپی از اتحادیه اروپا خواست به عنوان ناظر عملیات مذاکره درباره سد النهضه، مواضع بیطرفانه اتخاذ کند.
از سوی دیگر «عبدالله حمدوک» نخست وزیر سودان اعلام کرد، کشورش از هیچ تلاشی برای دستیابی به توافق قانونی و الزام آور درباره سد النهضه دریغ نخواهد کرد.
در ادامه این گزارش، با اشاره به این که اتیوپی سد النهضه را در دوران فقدان دیپلماسی آبگیری میکند، آمده است: اطمینان خاطری که آدیس آبابا پس از پایان مرحله دوم آبگیری سد النهضه به کشورهای مصب (مصر و سودان) داد، آنها را قانع نکرد.
وزیر خارجه اتیوپی در دیدار با آنیتا ویبر نماینده ویژه اتحادیه اروپا اعلام کرد، مرحله دوم آبگیری سد النهضه طبق اصول مورد توافق و بدون آن که زیان قابل توجهی به کشورهای مصب وارد کند، انجام شد.
در ادامه گزارش آمده است: معلوم نیست آنچه در دیدار آدیس آبابا مطرح شد، یک درخواست بود یا مخالفتی تلویحی با نقش آفرینی اتحادیه اروپا در بحران سد؛ وزیر اتیوپیایی از نماینده اروپایی خواست این اتحادیه نقش بی طرفانهای به عنوان ناظر مذاکرات اتخاذ کند.
اتیوپی پیش از این نیز از مواضع اتحادیه اروپا درباره مرحله دوم آبگیری سد النهضه ابراز ناخرسندی کرده بود. این کشور با ایفای هرگونه نقشی خارج از اتحادیه آفریقا برای حل بحران با مصر و سودان مخالف است.
تاکید السیسی بر حقوق تاریخی مصر از آب نیل
از سوی دیگر، رئیس جمهور مصر در گفتگوی تلفنی با نخست وزیر انگلیس بر موضع ثابت قاهره در خصوص حق تاریخی خود از آب رود نیل و حفظ امنیت آبی مصر چه اکنون و چه در آینده تاکید کرد.
عبدالفتاح السیسی در این گفتگوی تلفنی با بوریس جانسون تاکید کرد، جامعه بین المللی باید مسئولیت خود را برای پیشبرد جدی روند مذاکرات با اراده سیاسی واقعی برای دستیابی به توافق جامع، عادلانه و الزام آور درباره آبگیری و راه اندازی سد النهضه انجام دهد.
نخست وزیر انگلیس نیز بر حمایت خود از مذاکرات برای دستیابی به حل عادلانه بحران سد النهضه تاکید کرد.