یک کارشناس مسائل منطقه، هدف از اعمال فشار امریکا و همپیمانانش به ویژه سعودیها بر لبنان را خلع سلاح حزب الله و تبدیل کردن آن به حزبی سیاسی در کنار دیگر احزاب به منظور از بین بردن مقاومت اسلامی دانست.
آقای سیدهادی سیدافقهی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: امریکا و همپیمانانش به ویژه عربستان با توطئه، کارشکنی و پیشگیری از آرامش در لبنان، مبارزه با مردم این کشور را مدیریت میکنند.
وی افزود: پس از استعفای آقای حسان دیاب، آقای سعدالدین حریری قرار بود در لبنان دولت تشکیل دهد، اما برایش خط و نشان کشیدند که حق ندارد از وزرای حزب الله استفاده کند.
آقای سید افقهی اضافه کرد: آقای حریری از زمان مرحوم پدرش که در عربستان زندگی میکرد تابعیت سعودی هم دارد به همین علت مقامات این کشور او را تهدید کردند که اگر از وزرای حزب الله در دولتش استفاده کند تابعیتش را سلب میکنند.
کارشناس مسائل منطقه گفت: اینها که مرتب کشورمان را متهم میکنند که در چهار پایتخت منطقه به ویژه بیروت دخالت میکند این چنین علنی و با کمال گستاخی آقای حریری را تهدید کردند.
وی افزود: آقای حریری هم در پی بهانهای بود که از تشکیل دولت عذرخواهی و عقب نشینی کند به همین علت فهرستی از ۲۴ وزیر را به رئیس جمهور لبنان ارائه کرد که طبعا آقای میشل عون هم با ترکیب فهرست موافقت نکرد و آقای حریری استعفا کرد.
پژوهشگر مسائل سیاسی گفت: بیش از ۹ ماه است که در لبنان خلاء دولت وجود دارد و آقای دیاب مسئولیت امور جاری را بر عهده گرفته و، چون نخست وزیر مستعفی است از نظر قانونی خیلی کارها را نمیتواند انجام دهد.
آقای سیدافقهی افزود: لبنان همچنان در خلاء قانونی به سر میبرد و فضای مستعدی برای هرج و مرج و جنگ داخلی احتمالی فراهم میشود.
وی گفت: آقای میشل عون از جریانها و فراکسیونهای سیاسی برای مشورت دعوت کرده است تا چه شخصیت سنی را پس از آقای حریری مامور تشکیل دولت کند.
آقای سیدافقهی افزود: دو گزینه برای ماموریت تشکیل دولت در لبنان پیش روی آنان است نخست آقای "تمام سلام" و دیگری آقای "نجیب میقاتی" میلیاردر معروف لبنانی که مدتی نخست وزیر بود.
کارشناس مسائل سیاسی گفت: آقای میقاتی شرط گذاشته است که اگر کشورهای خارجی برای بازسازی بندر بیروت که پارسال به طرز فجیعی منفجر شد قول کمکهای مادی دهند حاضر است مسئولیت تشکیل کابینه را برعهده بگیرد.
وی افزود:، اما هیچ یک از کشورها در شرایط بد اقتصادی و کرونایی لبنان حاضر نیستند کمکی جدی کنند با این حال چین حاضر شد در این خصوص مشارکت کند که متاسفانه دولت لبنان تحت فشار امریکا، سعودی، فرانسه و البته در پشت سر آنان، رژیم صهیونیستی اجازه نداد.
آقای سیدافقهی گفت: ایران نیز خواست برای رساندن بنزین و نفت به مردم لبنان کمک کند که برای پهلوگیری نفتکش ایرانی حاضر به صدور مجوز نشدند.
وی افزود: با چنین وضع نامطلوب اقتصادی و سیاسی و نیز مشکلات ناشی از کرونا و تهدیدهای بالقوه و بالفعل رژیم صهیونیستی، فشارها بر لبنان بسیار سنگین است.
آقای سیدافقهی اضافه کرد: بنابر ارتباطاتی که از داخل لبنان با برخی دوستان داریم اعلام کرده اند که این فشارها بر لبنان بی سابقه است و تاکنون چنین وضع بد اقتصادی و سیاسی وجود نداشته است.
پژوهشگر مسائل سیاسی با اشاره به تلاش امریکا و شرکایش برای خلع سلاح حزب الله لبنان گفت: طبعا حزب الله، چون میداند که توطئهها برای خلع سلاح مقاومت است با عقلانیت، واقع بینی، تفکر و مشورت با همپیمانانش در جریان ۸ مارس، بحران این کشور را به خوبی مدیریت میکند.
وی افزود: حزب الله هرچه توطئههای امریکا و سعودیها را میشکند، فشارها بر ملت لبنان بیشتر میشود و این ملت تاوانش را پس میدهد.
آقای سیدافقهی گفت: لبنان روزهای سختی را میگذراند و امیدوارم که آبرومندانه و با اقتدار این روزها را سپری کند و همانطور که رهبر معظم انقلاب در پیام شان به حجاج بیت الله الحرام فرمودند این کشور بتواند از تنگناهای کنونی رهایی یابد.
کارشناس مسائل سیاسی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص توطئه امریکاییها برای بین المللی کردن مسائل لبنان تصریح کرد: با نفوذی که امریکا در شورای امنیت و سازمان ملل دارد تلاش میکنند که لبنان را دوباره زیر فصل هفت منشور ملل متحد ببرند.
وی افزود: اگر چنین شود تمام معابر، گمرکات و مناطق حساس لبنان زیرنظر سازمان ملل میرود و همه میدانند که چه کشوری بر این سازمان حاکم است و چگونه مدیریت میشود و چه کسانی بر نیروهای در اختیار سازمان ملل نفوذ دارند.
آقای سیدافقهی گفت: البته اکنون هم نیروهای سازمان ملل " یونیفل" در لبنان حضور دارند، اما این که بخواهند تمام معابر، فرودگاه و مناطق راهبردی را مدیریت کنند به معنی حاکمیت امریکاست که برای چنین کاری در تلاشند.
پژوهشگر مسائل سیاسی تصریح کرد: با این حال پارلمان و احزاب سیاسی لبنان به ویژه هشت مارسیها به شدت مخالف این اقدام هستند، اما ۱۴ مارسیها برای این که لبنان تحت الوصایه بین المللی رود و زیرنفوذ امریکا، عربستان و همپیمانانش قرار گیرد کف میزنند و از آن استقبال میکنند.
وی در پایان گفت: گرچه مردم لبنان در این روزهای سخت به شدت زیر فشارند، اما مقاومت میکنند، زیرا به قول رهبر معظم انقلاب، هزینه مقاومت از هزینه سازش به مراتب کمتر است.