به گزارش سازمان جهانی بهداشت تاکنون بیش از 190 میلیون نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد بیش از 4 میلیون نفر آنها جان باخته اند.
خبرگزاری فرانسه نیز روز شنبه در گزارشی از پاریس آخرین آمار و تحولات مربوط به شیوع ویروس کرونا را که تا کنون جان بیش از چهار میلیون نفر را در سراسر جهان گرفته است، به شرح زیر اعلام کرد:
- آمریکا بالاترین آمار ابتلا و مرگ و میر در جهان
آمریکا به لحاظ موارد ابتلا و موارد مرگ و میر ناشی از کرونا، همچنان بالاترین آمار را در جهان به خود اختصاص داده است. بنا بر اعلام دانشگاه جانز هاپکینز، در آمریکا دست کم ۶۰۸ هزار و ۸۰۴ نفر جان خود را از دست داده اند.
پس از آمریکا، برزیل (با ۵۴۰ هزار و ۳۹۸ مورد مرگ)، هند (با ۴۱۲ هزار و ۵۳۱ مورد مرگ)، مکزیک (با ۲۳۵ هزار و ۷۴۰ مورد فوتی) و پرو (با ۱۹۴ هزار و ۸۴۵ مورد مرگ) بیشترین قربانیان کرونا را در جهان ثبت کرده اند. پرو بالاترین آمار مرگ و میر ناشی از کرونا نسبت به جمعیت را در جهان به خود اختصاص داده است.
این آمار که مبتنی بر آمارهای روزانهای است که از سوی مقامات رسمی کشورها اعلام میشود، معمولا کمتر از رقم واقعی است. سازمان جهانی بهداشت میگوید با توجه به موارد مرگ و میر مستقیم و غیرمستقیم مربوط به ابتلا به کووید-۱۹ آمار واقعی قربانیان همه گیری دو تا سه برابر بالاتر از ارقام رسمی اعلام شده است.
- سازمان جهانی بهداشت خواستار نظارت بر آزمایشگاهها در چین شد
سازمان جهانی بهداشت در پی تحقیقات خود درباره منشأ همه گیری ویروس کرونا، روز جمعه خواستار کنترل آزمایشگاهها در منطقهای شد که دسامبر ۲۰۱۹ نخستین موارد انسانی ابتلا به کووید-۱۹ در آنها شناسایی شده بود.
کمی پیش از اعلام این خبر، پکن روز جمعه انتقادهای تدروس آدهانوم گیبریسوس را در مورد عدم همکاری احتمالی چین در این تحقیقات را رد کرده بود.
- نگرانی در مورد افزایش موارد ابتلا در اروپا
مرکز پیشگیری و کنترل بیماریهای اروپا روز جمعه اعلام کرد به علت شیوع گونه جهش یافته ویروس کرونا موسوم به دلتا و کاهش محدودیتهای قرنطینه ای، پیش بینی میشود که تا ابتدای ماه اوت شمار مبتلایان به کووید-۱۹ به طور قابل توجهی افزایش یابد. نوع دلتای ویروس کرونا برای نخستین بار در هند شناسایی شد.
این نهاد اروپایی اعلام کرد انتظار میرود در هفته منتهی به یکم اوت در منطقه شامل اتحادیه اروپا و نروژ و ایسلند، موارد ابتلا به بیش از ۴۲۰ نفر به ازای ۱۰۰ هزار نفر برسد که این رقم طی هفته گذشته کمتر از ۹۰ نفر بود.
- درگیری بایدن و فیسبوک درخصوص اطلاعات نادرست
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا شبکههای بزرگ اجتماعی را متهم کرد که با پخش اطلاعات نادرست درباره واکسنها مردم را میکشند. فیسبوک با اعلام اینکه به «نجات جان» انسانها کمک میکند، این انتقادها را رد کرد.
- بازگشت تماشاچیان کلمبیایی به ورزشگاهها
پس از تقریبا ۵۰۰ روز (حدود ۱۶ ماه) از منع حضور تماشاچیان در ورزشگاهها، لیگ فوتبال کلمبیا برای بازگشت تماشاچیان به استادیومها چراغ سبز نشان داد و این در حالی است که مسابقات حرفهای از ماه سپتامبر از سر گرفته خواهد شد. ورزشگاه آتاناسیو گیرادوت شهر مدلین روز جمعه میزبان حدود سه هزار تماشاچی، حدود هفت درصد ظرفیت کل این ورزشگاه بود. اما استفاده از ماسک در ورزشگاهها الزامی است.
- منع دوباره تردد شبانه در کاتالونیا
به علت شیوع قابل توجه گونه دلتای ویروس کرونا در منطقه کاتالونیا در شمال شرقی اسپانیا، از ابتدای این هفته و برای مدت دست کم یک هفته ممنوعیت تردد شبانه در بسیاری از بخشهای این منطقه از جمله در بارسلون مجددا اعمال میشود.
دیگر مناطق از جمله والنسیا در شرق اسپانیا نیز اقداماتی مشابه در نظر گرفته اند یا در حال برنامه ریزی آن هستند.
- درخواستها به لغو محدودیتها در انگلیس
دانشمندان برجسته بین المللی روز جمعه ضمن انتقاد از راهبرد دولت انگلیس و همچنین دیگر کشورها درخصوص لغو محدودیتهای قرنطینهای و خطرات ناشی از آن، از دولت انگلیس درخواست کردند از تصمیم خود مبنی بر لغو بیشتر محدودیتهای قرنطینهای در این کشور صرف نظر کند.
بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس روز دوشنبه اعلام کرد از روز دوشنبه (۱۹ ژوئیه) تقریبا همه محدودیتهای کرونایی که در این کشور اعمال شده است، از جمله استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی، لغو میشود.
- قرنطینه اجباری شهروندان انگلیسی که از فرانسه میآیند
دولت انگلیس اعلام کرد به علت شیوع گونه جهش یافته ویروس کرونا موسوم به بتا در فرانسه، شهروندان انگلیسی که از فرانسه وارد این کشور میشوند، حتی اگر به طور کامل واکسینه شده باشند، هنگام ورود به کشور باید قرنطینه شوند. این نوع ویروس کرونا برای نخستین بار در آفریقای جنوبی شناسایی شد.
- بازگشایی برج ایفل
برج ایفل پس از ۹ ماه تعطیلی که طولانیترین مدت تعطیلی این برج پس از جنگ محسوب میشود، روز جمعه با ظرفیت ۵۰ درصد یعنی حداکثر ۱۳ هزار بازدید کننده در روز، به روی عموم باز شد.
از روز چهارشنبه برای بازدید برج ایفل باید مجوز سلامت (گواهینامه واکسیناسیون یا تست منفی کرونا) ارائه شود.
- اجباری شدن واکسیناسیون پرستاران در مجارستان
ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان روز جمعه اعلام کرد واکسیناسیون پرستاران در این کشور به زودی اجباری میشود.
فرانسه پس از یونان، ایتالیا و انگلیس روز دوشنبه اعلام کرد واکسیناسیون پرستاران در این کشور و همه افرادی که در تماس با افراد آسیب پذیر و سالمندان کار میکنند، اجباری است.
- پنجمین قرنطینه در ملبورن
از صبح جمعه پنجمین قرنطینه از آغاز همه گیری در استرالیا، در دومین شهر بزرگ این کشور اعمال شد و این در حالی است که این کشور برای مهار موج جدید همه گیری به شدت تلاش میکند.
سیدنی نیز از اواخر ماه ژوئن تحت قرنطینه است و حالا بیش از ۱۲ میلیون استرالیایی باید در خانه هایشان بمانند.
- ارسال واکسن از آمریکا به آفریقا
مقامات بلندپایه آمریکایی و آفریقایی روز جمعه اعلام کردند آمریکا به زودی ۲۵ میلیون دوز واکسن کووید-۱۹ به این قاره ارسال میکند.